HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Hogyan lettem illiberális?

2018.11.04. 18:43 diggerdriver

Előrebocsátom hogy gyengébb idegzetűek ne olvassák ezt a posztot. 

Tudják-e a tisztelt olvasók hogy a háziállatok megölésének hányféle módja van? Kezdjük a baromfikkal. A csirkének hátrafeszítjük a fejét és elnyiszáljuk a nyakát. A vért a földre vagy tálba folyatjuk későbbi fogyasztás céljából. Sokszor láttam és csináltam ilyet. A kacsának lefelé szorítjuk a fejét és a tarkóját vágjuk át. Minden esetben az állat testét magasabban tartjuk mit a vérző nyakat hogy az összes vér ki tudjon folyni. Kell hozzá gyakorlat. Láttam már átvágott nyakú csirkét a vájdlingból kiugorva átvágott nyakkal körbeszaladni az udvart. 

A nyulat megfogjuk két hátsó lábánál fogva és majd a lefelé lógó állatot tenyéréllel határozott ütéssel tarkón vágjuk. Szerencsés esetben azonnal elkezd a vér csepegni az orrából a nyúl lelke pedig az örökké zöld mezőkre költözik. Gyerekkoromban szinte napi rutin volt ez nálunk. 

A disznónak némi birkózás után rátérdelek a nyakára és a kést beszúrom a nyakába majd a kés hegyével egy fentről lefelé irányuló vágással elvágom a nyaki ereket. Néhány száz ilyen műveleten túl vagyok már.

Vágtam birkát és kecskét is már. Egyedül lefogva elnyiszálva a nyakukat. 

Végül a galambról. Nagyapám nagy galambász volt néha a galambjaival beültek idegen galambok is az ólba és azok sorsa húsleves formában realizálódott. Ő mutatta meg a galamb megölésének humánus módszerét. Bal kezünkkel szorosan megfogjuk a galamb testét majd a fejét jobb kezünk mutató és középső ujja közé fogva egy erőteljes rántással letépjük a fejét. Aztán megvárjuk míg kicsöpög a vére.   

Tudom milyen az mikor egy állat kivérzik. Mikor elhalkul a visítás mikor a test remegése megszűnik, mikor az utolsó rúgások elhalnak. Én még hallottam néhány hetes kecskegida csecsemőhöz hasonló sírását mikor nagybátyám elvágta a nyakát. A fenti módszerek egy mai ember számára már borzadályt keltő állatkínzó, horrorisztikus módszerek. A falusi ember számára az állat megölésének természetessége mindennapi gyakorlat volt. Ma már ez nincs így. A mai falusi emberek többsége egy csirke nyakát sem lenne képes elvágni. 

Ne menjünk bele most mélyebben etikai eszmefuttatások taglalásába de feltennék egy kérdést. Mi humánusabb? Tanyán vagy egy falusi csirkeudvarban kapirgálva leélni egy életet és nyakelvágva távozni a másvilágba vagy nagyüzemi körülmények között egy A4-es papírlap nagyságú területen végigszenvedni egy életet és utána "eurokonform" nyakelvágással meghalni? Döntsétek el. 

Egyet viszont ne felejtsünk el. Az állat nem tudja mi a halál. Nem tudja a halál fogalmát értelmezni. 

Lépjünk tovább

Kitört a béke. A második világháború óta eltelt 73 békeév. Világégés nélküli békeév. A mai generáció mit tud a háborúról? megnéz néhány hollywoodi háborús filmet amiben hektószám folyik a művér, belek omlanak ki és végtagok szakadnak le de azért tudjuk hogy a jelenet után a statiszta feláll, leporolja a ruháját majd elmegy a kantinba meginni egy coca-colát. 

Belegondoltunk-e már abba hogy mi a valódi háború? Amikor a könyvelőt, a péket, a patikáriust besorozzák katonának majd vagonokra rakva kiviszik Doberdóba, Isonzóba, Don kanyarba. Amikor nem csirkék nyakát kell elvágni hanem ismeretlen embereket lelőni, felrobbantani, szuronyrohamban leszúrni, úgy hogy bármelyik pillanatban eltalálhatja őket egy golyó vagy repesz. tudja-e valaki milyen -40 fokban hómezőkön menetelni papírtalpú bakancsban éhezve fázva. Orosz hadifogságban túlélni. Tudja-e valaki hogy mi az a verduni vérszivattyú? Mindkét világháború viszonylag jól van dokumentálva. Bőséges képi anyag van róluk. Megmutatom mi a VALÓDI háború.

Először nézzétek meg ezt a filmet ami a verduni vérszivattyúnak nevezett állóháború harctéri idegsokkot kapott katonáit mutatja. A verduni csata 10hónapig tartott és negyedmillió katona halt ott meg valamint félmillió sebesültet eredményezett.

 

„Micsoda vérfürdő. Milyen borzalmas látvány, micsoda mészárlás. Nem tudom szavakba önteni az érzéseimet. Még a pokol sem lehet ilyen szörnyű! Az emberek őrültek!” - olvasható a Verdunnél harcoló Alfred Joubaire francia katona nem sokkal halála előtt papírra vetett utolsó naplóbejegyzésében."

„A lábaimnál két szerencsétlen lény vonaglott a földön. Ruhájuk, kezeik, az egész testük égett. Élő fáklyák voltak. Másnap ott feküdtek, még hörögve. A felismerhetetlenségig meg voltak csonkítva. A bőrük teljesen fekete volt. Egyikük még az este meghalt, a másik egy rohamában gyerekkori dalokat dúdolt, az anyjához és a feleségéhez beszélt, a falujáról mesélt. Könnyek szöktek a szemünkbe. .. ” – Louis Barthas egy lángszórótámadásról"

„Mindannyian magunkkal hordoztuk a halottak szagát. A kenyér, amit ettünk, a poshadt víz, amit ittunk. .. minden, amihez hozzáértünk, a rothadástól bűzlött, mivel a körülöttünk lévő föld tele volt halott emberek testével. Nem lehetett megszabadulni a rettenetes szagtól. Ha eltávon voltunk, és beültünk egy italra valahova, csak percek kellettek, hogy a mellettünk lévő asztaloktól felálljanak és elmenjenek. Nem lehetett elviselni Verdun iszonyatos bűzét. ” – egy francia katona"

„Az emberek, akik olyan sokáig éltek ezekben a lövészárkokban, mint a mi katonáink, anélkül, hogy megbolondultak volna, sok dolgot biztosan képtelenek voltak már érzékelni. Szegény embereink túl sok borzalmat láttak, túl sok felfoghatatlan dolognak voltak szemtanúi. Nem tudom elképzelni, hogy ezt fel tudjuk dolgozni. Szerencsétlen kis elménk egyszerűen képtelen mindezt megérteni. ”– egy német katona"

Most pedig néhány kép.

Magyar halottak Doberdónál

8faa7a1f6dce533dbe17d9d5bfeb6ffe.jpg

Magyar halottak a Don kanyarban30767417.jpg30767418.jpg

Egyéb csaták és következményeik képekben.2010-12-13_122434.jpgbattle-moscow-december-1941-ww2-eastern-front-russian-illustrated-history-pictures-images-photos-007.jpg219386d744a73c1fb6439f3d1e8fffa2.jpg2016-07-26_185245.jpgce1ab251ceb0c7fa6f364c9403b42808_1.jpg2010-11-29_213831.jpg2011-01-20_210254.jpg092907-0655-hearwhatare1-600x415.jpg

Nézzétek az arcokat. Ezek az emberek könyvelők, pékek, és patikusok. Bármelyikünk születhetett volna abban a korban. Bármelyikünk szerepelhetne a képeken.235bb774688b2742c77a959f7e651bdb.jpg1447.jpgbattle-stalingrad-unseen-pictures-images-photos-ww2-eastern-front-russian-009.jpgbattle-stalingrad-ww2-rare-pictures.jpgcombat-medic-06-620x846.jpg

Nekik még az iskolában lenne a helyük.jhgd.jpg2011-11-20_095624.jpg2011-01-20_205658.jpg

Bármelyikünk vagy bármelyikünk nagyapja dédapja lehetne ott.dbb86af6283d3853ef61955d749a6666.jpgardennes-offensive-second-world-war-ww2-two-1944-pictures-photos-images-amazing-incredible-history-013.jpg1944-normandy-invasion-0100.jpg8c8b39272ded99aedc7b320b2a08d5dc.jpg
A kedves olvasó tegye fel magának a kérdést hogy ha egy csirke nyakát képtelen elvágni, akkor mit tenne a harctéren? Ma már természetesnek vesszük hogy senki nem akarja még egy állat vérét sem kiontani nemhogy emberekét. Ezzel semmi baj nincs . ma már ez nem mindennapjaink része vannak erre szakosodott emberek úgymint hentesek mészárosok az állatok esetében és hivatásos katonák az emberek esetében. 


Mi akkor a baj? 

Blogírói pályafutásomat a Határátkelő nevű blogon kezdtem. Ott indítottak utamra a saját blogommal sokat köszönhetek az ottani bloggazdának és kommentelői társaságnak. Liberálisnak vallottam magam és én ezzel elégedett voltam. Aztán egyszer valaki betett egy kommentet. Talán valami háborús téma volt és ő tudományosan levezette hogy apáink vére amit a harcmezőn hagytak Isonzónál, Doberdónál, a Don kanyarban nem egyéb mint egy kupac szar. Valami olyan elképesztően gusztustalan agyament magyarázatot adott hogy tudományosan bizonyított tény hogy a szar az elhalt vértestekkel van tele és azért apáink emódon hagyták vérüket az említett helyeken. A legnagyobb döbbenet az volt hogy a tisztelt kommentelőtársaság harsányan röhögve a poénon ünnepelte őt. Annyira hogy a bloggazda külön kiemelve a hozzászólást főhelyen publikálta a poszt után. 

Számomra ez volt a vég. Úgy gondolom hogy ott akkor megmutatkozott a liberalizmus esszenciája. A se Istent, se embert, se ősöket, se áldozatokat nem tisztelő elembertelenedett eszmevilág a liberalizmus megmutatta valódi arcát. Ez már nem szabadság nem szabadosság hanem legalja legalpáribb minden erkölcsi tézist alapjaiban tagadó pusztító és romboló eszmerendszer. Innen már nincs lejjebb. Ez a vég. Itt lehet azt mondani hogy a világ megérett a pusztulásra. Az egyszerű katona számára nem létezett a politika. Nem volt beleszólása hogy most akar a vágóhídra menni vagy nem. Az én nagyapáim Gaszt Gyula pékmester és Horváth András csordás nem jelentkezett hogy Isonzóba akar menni és harcolni akar a császárért. Mégis vitték őket. Azokat a harcmezőket magyar vér öntözte. Friss kiontott MAGYAR vér. Őseink vére. Tiszteletet érdemelnek. A fenti képek alapján aki egy kicsit is átérzi mit élhettek át a katonák, függetlenül attól melyik oldalon harcoltak az tiszteli emléküket. 

Na attól a pillanattól lettem én illiberális. 

A probléma az hogy manapság az illiberális meghatározás a magyar nyelvben Fideszest jelent. Nyilvánvaló hogy én mint illiberális nézetű ember egyetértek mindennel ami illiberális. Ha azt a magyar kormány teszi akkor azzal. Ez nem jelenti azt hogy a magyar kormány híve lettem, mindössze annyit hogy az illiberális harcukkal és döntéseikkel egyetértek. 

Ha egy kis tejet akarok inni nem kell megvennem a tehenet. A magyar balliberális ellenzék minden nem liberálist Orbánseggnyalónak tekint. A történet nem ilyen egyszerű. Az ellenzék óriási válságban van. Nincs ütőkártya a kezükben. Valójában egy tökalsójuk sincs. SEMMIJÜK sincs csak egy túlhaladott túltolt hiteltelenedett eszméjük amihez görcsösen ragaszkodnak. Ennyi az eszköztáruk. Magukat nem tudják feldicsérni nem tudják vonzóvá tenni, nem tudnak kínálni SEMMIT. Sírva könyörgök legalább egy nevet mondjanak hogy ki alkalmas jelenleg Magyarországot vezetni? Csak egy nevet. Hallottam már sokszor valami Bárki nevű emberről de látta már valaki vagy még mély illegalitásba vonulva szamizdatot ír? Tegyük fel hogy igaza van az ellenzéknek. Magyarországon nincs szólásszabadság. Igaz. Egyetértek. Az állásával játszik aki a kormányt a pártot a vezért bírálja. Maffiaállam Magyarország? Az. Ha holnap bármelyik magyar ember tulajdonát megkívánja egy kormányhoz közelálló ember akkor azt megszerzi. Így vagy úgy de megszerzi. Nyiss egy kocsmát, egy vágóhidat, egy tüzépet. Ha holnap a polgármester szemet vet rá vagy egy képviselő strómanja akkor olyan gyakori vendég lesz nálad a NAV hogy  amikor este ráfordulsz a feleségedre azt veszed észre hogy a NAV tökeit vakargatod.

Mindemellett számos eredményt is fel tud mutatni a kormány. Nem sorolom mert az eredményeit alátámasztja a választói támogatottság. Nyertek? Igen. Nyernének most is? Igen. Nyerni fognak? Amíg ilyen ellenzék van addig lazán, bármikor. 

Amikor ezt leírom akkor jön a kérdés. Miért nem jössz haza? Miért mentél el? Ezek a töltelékkérdések. Ugyanis ÉRV nincs. Érvek helyett vagdalkozás van. Aki nincs velük az ellenük van. Ez ilyen egybites logika de a tábor bekajálja. Bármilyen illiberális jelöltnek örülnék aki harcol Brüszel ellen, de kiveszi a maximumot amit lehet az EU-ból. Mert ez az ország érdeke. A legnagyobb döntési önállóságot megőrizni és haszonélvezőnek lenni. Hiszen eddig kelet Európa haszonélvezője az EU volt. Elszipkázta a munkaerőt alacsony bérekkel kizsákmányolta az országot, semmi kivetnivaló nincs abban ha visszaveszünk valamit. 

Szóval ki a jelöltetek? 

340 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr5614351853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.04. 19:57:29

Sosem kommenteltem ama bizonyos blogon, bár gyanúsítottak itt vele. Blogod alapján készült színdarabról tudósító cikk alapján kerültem ide. De egy hülye miatt egy egész eszmerendszert lehúzni azért radikális dolognak tűnik számomra. Írsz a Bárki nevű emberről, aki illegalitásban él (ha él) valahol. Namármost. Ha ugyanezt a kérdést alkalmazzuk a liberalizmus leváltására, amit a jelenlegi kormányzó elit leváltására, akkor oda jutunk, hogy mi jöhet a liberalizmus után? Bármi.
Jelentkezzen, aki tudja, hogy mi lesz ez.
Amúgy Erdély egy távoli kis falujában, ahol apám született, áll egy első világháborús emlékmű 27 névvel. Nagyapám családneve kétszer, nagyanyámé háromszor szerepel köztük.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.11.04. 20:00:07

Ha jol emlekszem, akkor abban az idoben "szabadsagon" voltam a HA-rol...

Ami tortent, amit az a bizonyos valaki es a tobbi hozzaszolo tett, az nem liberalizmus, hanem alpari tahosag. Ebbol pedig jut azert mindket oldalnak boven.

Ettol meg a meglatasod jogos, a "kollega" igen szep peldaja a surmosagnak.

A poszt tobbi reszehez:
Azt hiszem csak ez a par kep tokeletes peldaja annak, hogy ertelmes ember miert ne haboruzzon soha tobbe. Ilyen szornyuseget atelni, ilyen karosodast elszenvedni SOHA, SEMMIERT nem erdemes. Sem egyetlen istenert, sem egyetlen nemzetert, sem semmi masert nem szabad. Legyunk hat "okosabbak" az elodeinknel, tanuljunk a fenti kepekbol es abbol a szornyusegbol, amit ezek az emberek ateltek. Es mondjunk nemet minden idiota -izmusra, minden idiota politikusra es (csak a ti kedvetekert) uzletemberre. Mert ha a fenti ujra megtortenik, te es en fogunk igy jarni, az -izmusok, politikusok es egyeb hatalmasok kenyelemben atveszelik. Hat rohadjon meg mind, ahogy akar!

szabidoki 2018.11.04. 20:15:31

Az "aki nincs velünk az ellenünk van" alapállás épp a fidess-re jellemző, nem a többiekre.
Mutass egy kormányzati intézkedést az elmúlt tíz évből, ami tényleges teljesítmény, nem hamuka vagy arcátlan hazugság - nem nagyon fog menni. Uniós pénzből épült cuccos nem játszik! Orbán nem kormányoz, szómágia az egész - abban tényleg ügyes.
Persze lehet puffogni hogy így meg úgy a liberálisok, de egyrészt egy (vagy több) hülye miatt nem egy egész eszmerendszert kell elítélni, hanem a hülyéket, másrészt meg a nagy illiberális hevület addig már nem tartott hogy átköltözz mondjuk oroszországba vagy esetleg törökbe, ugye? Gondolom magyarhonba sem akarsz visszamenni mert tudod nagyon jól hogy rákoppintatának az orrodra ha sokat ugrálsz...

Szaki4 2018.11.04. 21:11:42

@maxval balcán bircaman: Nem az illiberalizmus egy szabadságjogokat sárba tipró, szólásszabadság ellenes, autoriter kormányzást folytató, homofób, idegengyűlölő, sokszor rasszista és antiszemita eszmerendszer. Tehát tulajdonképpen a a Rákosi, Horthy és nyilas rendszer egyaránt illiberális volt, de ide vehetjük a Kádár korszakot. Ez minden csak nem jó és támogatható!

Szaki4 2018.11.04. 21:20:13

@Szaki4: Ilyen ország példaként Oroszország vagy Törökország, ahol a kőkemény diktatúra van annak minden negatív hozadékával. Az életszínvonal, az egészségügy oktatás színvonala töredéke a nagyon szidott liberális fejlett nyugati demokráciáknak mint Németország, Luxemburg, Hollandia, vagy az Északi államok. Nekünk erre az útra kéne lépnünk, nem a keleti, bezárkózó végletekig nacionalista, gyűlölködő posványhoz, ami felé Orbán vezeti az országot.

Szaki4 2018.11.04. 21:57:16

Kedves János reagálnék erre a pár mondatra, aztán lesz majd egy hosszabb esszém is arról, mennyire nincs tisztában ön a semmivel, mennyire távúton jár az illiberalizmus kérdésében, Orbán megítélésében.

" Hiszen eddig kelet Európa haszonélvezője az EU volt. Elszipkázta a munkaerőt alacsony bérekkel kizsákmányolta az országot, semmi kivetnivaló nincs abban ha visszaveszünk valamit. "

Ez egészen egyszerűen NEM IGAZ, az uniós csatlakozás óta szabadon lehet utazni az unión belül, szabadon lehet vállalkozást nyitni bárhol és letelepedni. Ez már önmagában óriási plusz. Az EU támogatások 2007 óta jönnek az országba, azóta 10 000 milliárd felett járunk már, ez a befizetési kötelezettség feletti rész, tehát tisztán az EU tagság pozitív hozadéka.
Alapvető tévedés van a bérek esetében is: Egy ország életszínvonalát, a béreket soha nem az EU jóindulata határozza meg, hanem a gazdasági teljesítmény és nyilván az, hogy ebből mennyit fordít a kormány béremelésre. Tehát az alacsony béreket korántsem az EU-n kell számon kérni. Van egy minimálbér, nyilván egy alacsonyan képzett munkaerőnek azt fognak fizetni az itteni nyugati cégek, de a magyar cégek még inkább. Megsúgom önnek, a Lidl és Aldi, Penny már 250-300 ezres béreket kínál, még csak véletlenül sem a Coop, CBA magyar üzletlánc, ami szarér hugyér dolgoztat. A sokat szidott "kizsákmányolók" által betelepített cégek adják a magyar GDP egy igen jelentős részét. (Csak az autóipar 10%-ot) Nem beszélve a számtalan álláshelyről, ami nélkülük nem lenne. De mondok egy másik példát, nyilván a balkáni országok (pl Horvátország), illiberalistái/nacionalistái, ugyanúgy szidják pl a MOL-t vagy az OTP-p hogy kizsákmányol, kiviszi a profitot és elveszi a teret a hazai cégektől. Tehát Orbán harca az EU-val (ide értve a migránsozó agymenést is) sokkal inkább káros, bomlasztó, saját belpolitikai célokat szolgál. Az ország valódi gondjairól való elterelés.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.04. 22:13:25

@szabidoki: @Szaki4:
Esetleg választ kaphatnék a kérdésemre? Csak egy nevet.

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2018.11.04. 23:37:11

Probald abbol a szemszogbol nezni, hogy ha egy olyan garda el tudja vezetni az orszagot (mikozben meg a vezetesnel is tobb idejuk/energiajuk van az orszag szetlopasara), akik jogaszkent, bolcseszkent gyakorlatilag semmit nem tudnak a gazdasagrol, soha semmi hasznosat nem dolgoztak, es semmi eloremutatot nem hoztak letre egesz eletukben, tovabba munkajuknak es tevekenyseguknek soha semmifele negativ kovetkezmenyetol nem kellett tartaniuk, akkor azt mondom, barki el tudja vezetni ezt az orszagot, aki valaha valamiert is megkuzdott es felelosseggel tartozott. Te. En. Az a szerencsetlen irodista a gazdasagi miniszteriumban, akinek koszonhetoen osszeall az eves budzse, amit a "gazda" csak alair, bar nem sokat ert belole.

Bill Gates, Warren Buffett es a tobbiek nem a vilag legnagyobb cegeinek vezerekent szulettek meg, nem vegeztek elitkepzoket, nem kaptak oxfordi osztondijat, megis a legnagyobb, legbonyolultabb szervezeteket vezettek es vezetik a vilagon. Ertelmes ember semmifele kozosseget nem vallalhat kozonseges bunozokkel es senkihazi naplopokkal, akik a jelenlegi magyar kormanyzat es ellenzek teljes egeszet kepezik. Tedd be oket egy piaci alapon mukodo vallalkozasba: csodot fognak mondani. Tedd ki oket az erdobe: 2 napot sem fognak tulelni. Teljesen ertektelen es tudatlan emberek ezek, es barki, akinek a verejtekes munkaja lehetove teszi, hogy eddig meg nem omlott ossze az orszag, siman helyettesitene oket.

Ott tevedsz nagyot, amikor azt gondolod, hogy ha egy tortenelemtanar vagy egy kisz-titkar ugyvedbojtar (akik eletukben egy szamitogepet nem kapcsoltak be), ki tudja huzni 4, 8 vagy 16 evig mint miniszterelnok, (es kozben nem halnak ehen az emberek es felepul par irodahaz meg stadion, neadjisten par iskola es gyar is), amogott barmifele teljesitmeny van. Nincs semmifele teljesitmeny. Nezd meg a vilag legnagyobb gazdasagat: egy infantilis hulyegyerek vezeti. Nezd meg az uj hazad miniszterelnoket: egy butuska venasszony, akinek fogalma sincs a vilagrol, a gazdasag mukodeserol. Meg tudnad csinalni. En is meg tudnam csinalni. Ha egyedul nem is, vannak meg paran, akik mellettunk lennenek.

Es meg valami: ha meg nem olvastad, nagyon javaslom, hogy olvasd el Szolzsenyicintol a Gulag-szigetcsoport c. konyvet. Egeszen elkepesztoen "mind opening", ahogyan mifelenk mondjak. Mas szemmel nezel majd a gazdara es a csurhejere. Es nem az ellenzekben keresed majd a megoldast.

Amugy pedig: udv Surrey-bol.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.05. 05:46:01

@Szaki4:

Illiberalizmus lehet sokféle. A szó csak annyit jelent "nem liberális".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.05. 05:48:36

@Szaki4:

Nincs diktatúra se Oroszországban, se Törökországban.

Az életszínvonalnak oedig semmi köze a liberalizmushuz. A legtöbb liberális államban az életszínvonal a magyar alatt van.

2018.11.05. 06:55:50

@diggerdriver:

Majd mindjárt jön a válasz, hogy szagértő kormány kell.
Igaz egy egy baromság, mert olyan, hogy szagértő kormány nincs. Illetve a libbantak szerint az olyan kormányt lehet annak nevezni, amely libbantakból áll.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.05. 09:22:35

@tanato:
Haggyadmá doki. Még ikyen hülyeséget.
Te el tudnád vezetni az országot. Már megint a Bárki úrnál tartunk ahelyett hogy egy név elhangzana.
Mellébeszélés az egész.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.05. 11:16:32

@tanato:
Fideszes neveket.
Hogyam
N lesz belőlük miniszterelnök.
Egy választásnál nem tudsz rájuk szavazni.

tanato 2018.11.05. 12:27:22

@diggerdriver: Nem csak Fideszes neveket írtam.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.11.05. 13:01:48

Miniszterelnok: Gaal Andras
Oktatasi- es sportminiszter: Cicciolina
Penzugyminiszter: Dobrai Sandorne (Broker Marcsi)
Igazsagugyminiszter: Ambrus Attila
Honvedelmi Miniszter: Soros Gyorgy
Egeszsegugyminiszter: Gyurcsok Jozsef
Belugyminiszter: na, erre nincs jeloltem

tanato 2018.11.05. 14:32:33

@diggerdriver: Ha lesz valakinek támogatottsága,lesz súlya.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.05. 14:56:52

@Kövérmadár [swe]:

Gyurcsók mester már a túlvilágon praktizál.
Belügyérnek meg jó a mostani maffiózó abban a kormányban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.05. 15:03:48

@tanato:
Nono ahhoz karakter is kell.
De játszunk egy kicsit.
Jelen pillanatban kinek van
esélye leváltani Orbánt?

tanato 2018.11.05. 15:33:17

@diggerdriver: Most senkinek,később egy széles támogatottsággal bíró szimpatikus nem korrupt személynek.Hogy ez mikorra várható,az sokmindentől függ.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.05. 16:17:23

@tanato:
Tudod meddig marad Orbán kormányon?
Ameddig akar, és nem azért mert egy karizmatikus nagyformátumú politikus.
Mert nincs ellenfele.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.05. 16:50:44

@diggerdriver:
Miniszterelnököt csak párt választhat, mégpedig választáson győztes párt. Gondosan kinyírnak mindenkit, mielőtt még veszélyes lehetne. LMP-be például delegáltak egy spiclit, aki elvégezte a dolgát. Ebből már sose állnak fel.

2018.11.05. 16:59:14

Jó pár éve mondjuk Maxal, hogy a multik kisíbolják az adózás elől a profitot, pl. transzferárazással. Folyamatosan le lettünk hülyézve.

Vannak kétségeim afelől, hogy a libbantak föl tudják fogni az alábbi írást, de teszek egy próbát.

g7.hu/piac/20181105/mar-a-magyar-gdp-t-sem-tudjuk-kiszamolni-a-multik-adotrukkjei-miatt/

"Márpedig Magyarországon bizonyos ágazatokban finoman szólva sem termelnek a külföldi tulajdonú cégek kirobbanó profitokat. A német autógyár példájánál maradva ez már csak a német gazdaság érdeke is: ha nem könyvelnék át a költségek egy jelentősebb részét, akkor az anyacég teljesítene rosszabbul, még több tevékenységet kellene olcsóbb bérű országba telepíteni, és ez elfogadhatatlan lenne a helyi politika számára.

Így a keleti, olcsóbb bérű országok munkavállalói végső soron a német munkahelyek megőrzéséért is dolgoznak."

2018.11.05. 17:04:12

Más, bár összefügg a fenti témával. Egy vitában amellett érveltem, hogy a multik adócsalását úgy lehet valamelyest visszaszorítani, ha nem a profitot, hanem a bevételt adóztatjuk. Ebben az esetben is finoman le lettem hülyézve.

Na most az EU is hasonlóan gondolkodik.

g7.hu/penz/20181105/az-unio-kezd-belezavarodni-a-google-es-facebook-fele-cegek-kulonadojanak-tervebe/

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.11.05. 18:03:42

@Öreg tölgy:
Ez igy, bizonyos esetekben mukodhet, de pl. a gepiparban nem biztos.

Altalaban (biztosan van elteres minden cegnel) egy gep rezsi oradija 3 reszbol tevodik ossze:
- 1/3 dolgozo berkoltsege (brutto ber + ceg egyeb terhe a ber utan)
- 1/3 gepkopas, szerszamkopas, lapkakopas, aram, vilagitas, futes, stb
- 1/3 nyereseg

Azt pl. nem tudom, hogy az irodaban dolgozok bere melyik harmadban van. Van meg ceges szinten nyilvan sok egyeb koltseg is (pl. konyvelo, ceges autok, stb).

Tegyuk fel, hogy a ceg bevetele eves szinten 1 milliard forint. Ebbol a nyereseg, ha nem volt sehol csuszas, minden oramu pontossaggal ment (ilyen nincsen, de tegyuk fel) 333 millio ft.
Nem tudom, hogy mennyi a vallalatok adokulcsa, illetve osszesen milyen elvonassal kell szamolniuk, de ha megkozeliti a 33%-ot, akkor lesz nullszaldos kb. Ha csak 16%, akkor elvitte a nyereseg felet az ado, tehat a valos adokulcs 50% kozeli a te verzioddal.

Arrol nem is beszelve, hogy ha valamiert selejt keszul, akkor az ujabb alapanyag + ujboli megmunkalas koltsege hozzajon az eredeti koltseghez, de a bevetel csak egyszeri lesz.

Termeszetesen egeszen mas a helyzet, ha nem termelesrol van szo vagy a cikkben is emlitett oriasi technologiai cegekrol. Ott a bevetelhez kepest minimalis a koltseg (biztosan van, de %-ban sokkal kevesebb, mint az iparban). Szinten nagyon mas lehet a fenti arany, ahol a bevetel novekedese nem fugg ennyire szorosan ossze a koltsegekkel.
Az iparban, ha elfogadjuk ezt az 1/3-1/3-1/3 aranyt (ami szamokat lattam, azok alapjan ez kozel stimmel), akkor minden egyes extra 100 forint bevetel mogott szuksegszeruen megjelenik 67 ft koltseg (dolgozo nelkul nem lesz +1 csavar, gep nelkul sem, aram nelkul sem, stb).

Egy banknal, IT cegnel, barmilyen szolgaltatonal +1 ugyfel nem jelent automatikusan +1 egysegnyi koltseget. De lehet, hogy 100 sem. Egy szint utan nyilvan szukseges egy bovites (adatbazis, szerverpark, stb), de ezek egyuttes koltsege nem no aranyosan a bevetellel. Hasamra utok: +20% bevetel indokol +5% koltsegnovekedest. Az iparban +20% bevetel eseten +20% koltsegnovekedes. Nyilvan lehet termelest optimalizalni, robotizalni, de a robotok is folyamatosan penzbe kerulnek, ha nem is annyiba, mint a dolgozo. De ott sem lehet atlepni egy hatart (a robotkar nem tud gyorsabban mozogni, a gep sem tud gyorsabban megmunkalni, a dolgozo sem tud gyorsabban dolgozni mint amit a rendszer kibir).

Ha nem igy lenne, akkor az alapfizetesem utan keresne a ceg alap bevetelt, utana ingyen dolgoznek, mig le nem fordulok a szekrol es akkor venne fel ujabb dolgozot. O eleinte a fizeteseert dolgozik en viszont folyamatosan forgok le a szekrol. Utana mar ketten fordulunk le es csak akkor lesz ujabb dolgozo. Ez igy nem igazan realis termelesnoveles.

Igen, igazad van, bizonyos agazatok eseten mukodhet az elgondolas, de van, ahol nem igazan. Akkor vagy differencialni kell az adozast szektoronkent vagy nem tudom.

Mezogazdasag szinten lehet necces: van 20 hektarom, abbol X-en tonkremegy a termes (elveri a jeg, kigyullad a szarazsagban a tabla, hazavagja valami fertozes / eloskodo / kocsog szomszed). Ha ezt nem "koltsegelhetem" el, akkor siman kijohetek az ado miatt minuszba es mivel azt be kell fizetni, nem lesz mibol jovore vetni, sem mibol enni stb. Jo, ez a legtobb esetben nem multis dolog, de a gepipar lehet.

guma 2018.11.09. 11:06:46

@diggerdriver:

"Tudod meddig marad Orbán kormányon?
Ameddig akar, és nem azért mert egy karizmatikus nagyformátumú politikus.
Mert nincs ellenfele."

talán ez a pár mondat rejti az igazságot, és ha ez miatt lettél illiberális akkor meg van a véleményem...

tehát kár volt azt a sok véres eseményt dokumentálnod mert a csendes "gyilkosság" amivel mindent ki lehet nyírni többet elárul a rendszerről.

Mácsait most támadták meg egy vers elmondása miatt, amit még a 90-es években "követett" el.

szerinted a színháza meddig fog "élni"?
komolyan fáj a szívem ha az fog történni, mint a többi kultur intézménynél ilyen esetben...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.09. 11:39:22

@guma: Szerintem világosan kifejtettem miért lettem illiberális.
Nem kell ebbe semmit belemagyarázni.

Nagy-Papa 2018.11.12. 20:45:17

Meg lehet magyarázni minden kis szart külön külön (bár azért az elég meredek, hogy a liberalizmus "halálát" a kis magyar valóságból vezeted le. Mintha azt mondanám, hogy azért lesz vége a belsőégésű motoroknak az autóiparban, mert a Trabant szar volt. Ami igaz, de nem ez az oka a fenti folyamatnak)
De egyet mutassatok már be nekem (elég ha Európát veszitek górcső alá, itt élünk), hogy van az, hogy a "haldokló nyugat" (izé, haldokló liberalizmus, persze) mindig sokkal jobban áll, mint a "büszke és erős nemzetünk"? Röviden, az európai liberális országok (Hollandia, Németország, Finnország, Norvégia, stb.) simán kenterbe verik mind gazdaság, mind életszínvonal tekintetében a (fél-) diktatórikus, illiberális országokat. Még ezek a hülye migráncsok is (én is, te is Diggerdriver) az illiberális országokat hagyják ott, és menekülnek a liberálisakba... :D ;) Nektek ez nem furcsa? Pedig már sokszor kérdezték tőletek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.12. 21:28:49

@Nagy-Papa:
Nézd, nem érdekel a gazdaság. Tőlem lehet a gazdaság bármilyen, akár liberális is.
Viszont az erkölcsi züllés pont a gazdag országokra jellemző. Az egyetemes emberi értékek válsága nem Oroszországra és nem Romániára meg Albániára jellemző. Az Isten a család a semmit sem tisztelő szabadosság pont az általad említett nagy életszínvonalú országokra jellemző. Vonatkoztass el az anyagiaktól.
Merthogy ugye állítólag a ratyifelvonulás az emberek hozzászoktatása a buzzancsokhoz. Na most a hollandok olyan maradi visszamaradott népek hogy ott HAT napig kell tartani a homárok felvonulásának? Hogyisvanez?
Nem érted a lényeget. Ha a Trabant szar az nem baj.Mahára marad az evolúció kiszelektálja. A baj az hogy nem veszed észre hogy aki meglátta a Trabantot az MIND az akar lenni. Na itt a baj.
Tudod nem Magyarországon akarnak az emberek gendersemlegesek lenni.Nyugaton már egy "helló bébi" is nemi erőszaknak minősül. Hazaviszed a csajt a diszkóból és filmre kell venned ahogy megdugod mert ha nem akkor holnap feljelent nemi erőszakért. Ne keverd bele a gazdaságot. Nem arról szól a poszt.

2018.11.13. 07:24:03

@Nagy-Papa:

Már évek óta mutatjuk a magyarázatot ezen a blogon. Csak olvasni kellene.

tanato 2018.11.13. 08:05:26

@Nagy-Papa: Én már sokszor mondtam itt is:Ne annak higgy amit mond valaki,hanem annak mit csinál.Ha valaki élteti a hazai rendszert vagy Putyinékat vagy a kínai módszert,de a gyűlölt nyugaton lakik,gyerekei oda járnak suliba a spórolt pénzét,euróban vagy dollárban tartja esetleg svájci frankban,nem rubelben,jüanban vagy forintban itthon Moszkvában vagy Pekingben,az csak szavakban nem liberális,valójában az ha maga még ezt nem is tudja.Éles helyzetben az illető/nem csak Digerre gondolok ne személyeskedjünk,rengetegen vannak/érzésem szerint nem keletet választaná menekülési célként hanem nyugatot.

Nagy-Papa 2018.11.13. 12:39:09

@diggerdriver: Kezdem azzal, hogy tanato-nak rohadtul igaza van. De kifejtem én is.
Eleve ott tévedsz, hogy a gazdaság nem számít (vagy téged nem érdekel, jelen esetben ez kb. ua.). Vegyünk téged (csak a apélda kedvéért). Nem számít a gazdaság, nem érdekel mennyit keresel és milyen valutában. De azért itt dolgozol UK-ben. Azt mondod ez egy erkölcsileg züllött rész (persze, meg kóla mámorban fetrengő fiatalok... :D ), és Oroszországot hozod példának, mint emberi értékek magaslatát. Bocs, de ki kell röhögjelek. Oroszország pont egy olyan hely, ahol pl. az emberi élet szart se ér. És ne gyere nekem romantikus faszságokkal, mert jártam ott, tudok róluk, qurvára nem az emberi értékek bajnokai.
Szóval itt élsz ezen a fertőzött nyugaton, de miért? Emberileg szar, a gazdaság nem érdekel? Mi vonz iide, mi tart itt? Van egy csomó jobb hely. Ott van pl. Oroszország, Belarusszia, Törökország, kb. az egész Közel-kelet. De ha annyira bírod az illiberális, fegyelmezett környezetet, számodra ideális terep Észak-Korea. Komolyan.
Azt mondod, a Fideszt és OV-t azért szeretik az emberek, mert pénzt rak a zsebükbe. De a gazdaság nem számít. Aha.
Arról nem beszélve, hogy OV berak az emberek zsebébe 20 Ft-ot és ellop 80-at. Az emberek meg annyira hülyék, hogy ez nekik joban tetszik, mint ha berakna 80-at és ellopna 20-at. Mint ezen a szennyes Nyugaton ("mert mindenhol lopnak!" így igaz, csak az arányok nagyon mások)
Miért is? Megírták páran (pl. kolozsvaros.com/2016/10/27/allunk-meg-mindig-ott-allunk-a-hargitan-lessuk-az-eget-mikor-jon-csaba-kiralyfi/)
Attól, hogy neked buzi-fóbiád van (ami egy faszság, mert hol érint ez téged? Más dolgok, amik sokkal húsbavágóbban érintenek nem érdekelnek ennyire...) még nem lesz erkölcsleg jobb egy szar (fél-) diktatúra. És ne gyere nekem te se azzal, hogy M.o-on nincs diktatúra. Nézz már utána, egy embertől (OV), meg a seggnyalóitól függ minden. Emberek halnak bele ebbe. Van aki konkrétan, pl. az alcsúti juhász, Váradi András (hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1radi_Andr%C3%A1s_(juh%C3%A1sz)) Vagy Welsz Tamás, vagy csak az elszart egészségügybe (tudom, mindenhol szar az eü, itt UK-ban is, de nézd meg a vezető halálokokat,meg az EU-i eü statisztikákat..). A full (propaganda) média a kezükben van. Egy pártr van szabva a választási rendszer (igeeeen, UK-ben is hasonló, csak itt KÉT nagy párt van,meg az USA-ban is. M.o-on meg EGY. biztos tudsz biciklizni, de sejtésem szerint egy egykerekűvel nemjutnál messzire)
Szóval, nem vagy következetes, és nem vagy hiteles. Ennyi.

2018.11.13. 16:31:26

@Nagy-Papa:

Ja, hogy kolozsváros. Így már érthető. Sakti haver?

2018.11.13. 16:32:07

@tanato:

Ezt úgy hívják öreg, hogy józan ész. Van akinek ilyen is van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.13. 17:21:45

@Öreg tölgy:
Nézd, most mit válaszoljak erre? Minden mondata a balliberális média mantrája. Még ott tart hogy Oroszország a gonosz birodalma és Magyarországon diktatúra van. Felmondta a leckét megérdemli az ötöst.
Erre nincs mit válaszolni. Ok barátom élj boldogan a kis liberális világodban oszt jól van.
Körülbelül ez a nézőpont a biztosítéka annak hogy Orbánnak a dédunokája is miniszterelnök lesz Magyarországon.
Kényelmes álláspont nincs min gondolkodni hiszen minden gondolatod leírják helyetted. Minden gondolata visszaköszön ezredszerre valamelyik ballib médiából.
Ok barátom igazad van olvass tovább.

tanato 2018.11.13. 17:37:02

@Öreg tölgy: @diggerdriver: @Nagy-Papa: A lényeg amit akartam mondani az az hogy ha egy ember mást mond és mást cselekedik én a cselekedetei alapján sorolom ide vagy oda.MInt presbiter sokszor tapasztaltam hogy pl. egyes ref lelkészek egészen mást mondanak mint amit csinálnak/asszony ezzal azzal megcsalva,időnként meg is verve,adománypénzek megcsapolva,egyházi iskolai állásokba haverok,rokonok berakva stb./
Természetesen az illető személyt az alapján ítélem meg amit cselekedik,nem aMIT mond.

Nagy-Papa 2018.11.13. 18:45:05

@Öreg tölgy: Dehogy érted. Ahhoz gondolkodni kellene, az meg itt nem divat, ahogy látom..

Nagy-Papa 2018.11.13. 18:50:44

@diggerdriver: Ja, ha csak a saját mocskotokban akartok hemperegni, akkor bocs, hogy megzavartalak.
De az tényleg nevetséges, hogy te Oroszországot állítod be, mint az erkölcs és emberi tartás magas szintjét. Ha már háborús videókkal spékelted meg a bejegyzést, megnéznél néhányat a SZÚ (és oroszok) II. VH-s cselekedetiről is. Vagy azt is csak a "ballib" média terjeszti?
Megint következetlen vagy, mert engem vádolsz azzal, hogy bármit is mantrázok, aztán te nyomod szó szerint, csak te a NER kompatibilis média dumáját.
Vagy próbálj érdemben válaszolni, ne ezzel a lesajnáló stílussal, és mond már el, hogy miért nem igaz az amit a M.o-i (fél-, puha-) diktatúráról írtam.
Ja, akkor most kellene valami érdemit válaszolni, de az nem megy.
Akkor csak szólj be még egyet, igyál egy sört, és érezd magad menőnek. Ez maradt :D

2018.11.13. 18:58:25

@Nagy-Papa:

Ja, hogy te gondolkodol! Király! És olyan is volt már, mikor eszedbe jutott valami?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.13. 19:15:05

@Öreg tölgy: Te figyu, te tudod értelmezni mi az a fél diktatúra? Az milyen? Az ország fele szabadon választhat a többi meg csak a fideszre szavazhat?
Buzifóbiám van? Igen. Nem érint engem? Valóban. Követve a logikát akkor holnap hallgatólagosan bele kell nyugodnom a pedofil büszkeség napjába és az anyagyilkosok büszkeség napjába. Egyik sem érint ugyan de tolerálnom kell hiszen az olyan jó kis liberális vircsaft.
Erre nincs mit válaszolni.

2018.11.13. 19:44:49

@diggerdriver:

Ez valami olyan lehet, mint a félkegyelmű.
A félkegyelmű libbantak, féldiktatúrát vizionálnak.

2018.11.13. 20:13:46

@diggerdriver:

Szóval.

Akkor van demokrácia, ha a libbantak vannak kormányon.
Féldiktatúra akkor van, ha nem a libbantak vannak kormányon,de még benn vannak a parlamentben.
Diktatúra akkor van, ha a választók már arra sem méltatják a libbantakat, hogy beszavazzák őket a parlamentbe.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.13. 20:24:57

@Öreg tölgy:
Valamit még hozzátennék. A balliberális politikusoknak meg van engedve hogy lopjanak egy feltétellel. KEVESEBBET kell lopniuk mit a Fideszeseknek. Tocsik és hasonló ügyek még beleférnek sőt kívánatosak de ha TÖBBET lop egy kormány mint a ballibek az tűrhetetlen. A mértet a lényeg. Ha a ballibeket kis fasszal basszák seggbe az teljesen rendben van de ha nagy a szerszám az már fáj. Maga a seggbedugás ténye mellékes.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.13. 21:33:44

@diggerdriver:
Ha mégis fáj a tocsik is meg az összes szoci-nemszoci, ballib-jobillib lopás, akkor hajlandó vagy segíteni elkergetni az összes tetvet, aki betette a lábát a parlamentbe 1990 óta?

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.13. 21:36:32

... függetlenül attól, hogy jobbtetü vagy baltetü?

Nagy-Papa 2018.11.13. 21:46:51

"Annyira hülye vagy, hogy azt se eszed észre mennyire hülye vagy"
De persze büszke vagy rá, mert csak erre vagy képes.
(ugyan már árokásó, nekem leokézod, aztán a hátam mögött fikázol? Erkölcsi magasság mi?!..)
Na, léptem, gyíkok, nem várok választ

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.13. 21:47:38

@Menetelést szabotáló kisember: Mond egyetlenegy olyan megmozdulást ami az ÖSSZES politikai párt ellen irányult. Egyet mondjál.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.13. 21:50:49

@diggerdriver:

Ne írj egyik érdekében se.
Legyél semleges.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.13. 22:01:53

@diggerdriver:
Ugyanúgy tolod a fideszt, mint egy ballib a ballibeket.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.13. 22:44:20

@diggerdriver:

Te vallod magad illiberálisnak, fidesz is illib.
Eszmei azonosság.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.13. 22:55:40

@Menetelést szabotáló kisember:
Tehát aki illiberális az Fideszes. Te figyu, te férfi vagy ugye? Hitler is férfi volt. Tehát te Hitlerrel azonosulsz.
Ok. Értem én.
Figyu, te liberális vagy ugye? Gyurcsány is az. Tehát te Gyurcsány híve vagy.
Ok. Értem én.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.13. 23:15:06

@diggerdriver:

Azért ez kissé erőltetett hasonlat, mert akkor a Föld bolygó összes férfijával azonosulhatnék.
Elvi azonosság azért több ennél.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.13. 23:15:54

Nem azt mondom, hogy fideszes vagy, hanem azt, hogy támogató vagy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.13. 23:26:13

@Menetelést szabotáló kisember:
Pusztán azért mert elvi azonosságon vagyok a Fidesszel? Én kiemeltem hogy te azonos platformon vagy Hitlerrel. Azt mondod ez erőltetett. A világon sokkal több az illiberális ország, kormány, ember mint a liberális. Te mégis a Fideszhez kötsz engem. Ez nem erőltetett? Lehetnék MDF szimpatizáns is. Esetleg Jobbikos. Miépes. Kisgazda. Te erőltetetten a Fideszt jelölöd ki nekem. Miért? Viszont ha te kijelölheted nekem őket akkor én is kiragadhatok egy embert a sok közül amihez téged kötlek.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.13. 23:33:01

@diggerdriver:

Ez egy vélemény volt. Természetesen tévedhetek, mint bárki más.
Így látom. Nem rosszindulatból írtam, rajtad múlik, hogy mennyit fogadsz el belőle.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.13. 23:34:59

Ha találsz valahol valamit az általam leírtakban, amely Hitler ideológiájához hasonlít, akkor természetesen hasonlíthatsz hozzá, de addig?

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.13. 23:35:35

@diggerdriver:
Miből hátrálok ki? Leírtam a véleményem, ennyi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.13. 23:44:04

@Menetelést szabotáló kisember: Semmivel sincs több közöd hozzá mint nekem a Fideszhez. Sosem bántam finoman velük ha bíráltam őket. Viszont a jó döntéseiket elismerem. ETTŐL Fideszes vagyok?
Ha azt mondom Tisztelem Rommelt akkor náci vagyok? Ha azt mondom tisztelem Zsukovot akkor kommunista vagyok? Ha azt mondom tisztelem Dajant akkor zsidóbérenc vagyok? Tipikusan magyar a gondolkodásmódod. Aki nem liberális az csak Fideszes lehet mert illiberális. A fidesz is az tehát kössük össze őket. Nagyon kényelmes álláspont. Nem kell mögénézni a dolgoknak. Nem kell mélyebb értelmet keresni. Illiberális? Akkor Fideszes. Aki nem velünk az ellenünk. Voltak a Fideszkormánynak jó döntései? Akkor fideszes. Tök egyszerű a világ.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.14. 00:04:41

@diggerdriver:

Ok, lehet, hogy szélsőségesen fogalmaztam. Mégis, amikor köztudott a fidesz illiberalizmusa, kinyilatkoztatni, hogy én is az vagyok, egyértelmű támogatás. Szerintem.
Illiberalizmusnak nyilván vannak különböző fokozatai, a véglet legyen mondjuk Hitler és Sztálin. Mindketten azok voltak. A liberalizmusnak is van undorító formája, de ezek szerint nem is lehet egyiket se le globálisan lehúzni.
Látsz valahol sikeres illiberalizmust a világon? Olyat, ahol szívesen élnél?

2018.11.14. 05:36:02

@Menetelést szabotáló kisember:

Az hogyan van, hogy a szingapúri polgárok nem törik magukat, hogy elmeneküljenek az illiberális demokráciából pl. a liberalis demokrácia fellegvárába, a lator államba? Ezzel szemben onnan nagyon sok amerikai polgár menekülne szívesen Szingapúrba?

Az milyen liberális demokrácia, ahol a parlamentben a kormánykoalíciónak 80%-os többsége volt hosszú ideig, mint pl. Fritzlandban? Vagy ha libbantaknak adnak ilyen súlyú előnyt a választók, azzal semmi gond? Most van gond, mikor a fritzek lassan elhajtják őket?

Sikeres illiberalizmus? Szingapúr, Vietnam, Tajvan, Kína, Dél-Korea, vagyis a kelet. Helyre állt a világ egyensúlya. A liberális nyugat még a gyarmatosítás, a birodalmi lét idején sem tudta lekörözni a keleti gazdaságokat.

Szóval még mindig nem érted a dolgokat. A zindexből, meg a 444-ből nem is fogod megérteni. De ez a te bajod.

2018.11.14. 05:56:23

Tetszik vagy sem, a jövő a populizmus. A populizmus nem más, mint

„a nem demokratikus liberalizmusra adott illiberális demokrata válasz”.

Cass Muddle holland politológus

tanato 2018.11.14. 07:56:44

@Öreg tölgy: Szingapúrt,Tajvant,Dél-Koreát semmiképpen ne hasonlítsd össze Kínával vagy Vietnammal,nem egy gyékényen árulnak,az utóbbi kettő masszív sztalinista volt, végig a szovjet block szövetségesei,a másikak meg Nyugat Európa ,USA és japán szövetségesei,éles helyzetben velük lennének,míg Kína és Vietnam nem.Azonkívül Kína gyakorlatice terljesen likvidálni akarja a tibeti és az ujgur népeket/méghozzá durva módon/ Tajvanról nem is beszélve.

tanato 2018.11.14. 08:00:12

A határvonal nem a magukat liberálisnak vagy illiberálisnak mondó országok között van,hanem a jóléti fjlett nyugati/beleértve az ázsiai "nyugati" államokat japánt,DÉl Koreát Tajvant/áállamok és a kevésbé fejlett egypártrendszer,egyszemélyi leválthatatlan vezetésű keleteiek között.Jelenleg még mi a nyugati részen vagyunk igaz kissé téglaként,de voltunk már amott is,persze ezt sokan felejtik.

tanato 2018.11.14. 08:03:07

@Menetelést szabotáló kisember: Ott a pont,hol élne az emberek többsége szívesen?Ott ahol szabadon élhet,költözködhet,utazhat és jó életszínvonalon vagy ott ahol a vezér megmondja neked mi a jó és ha ezt kifogásolod hogy neked nem az a jó akkor "hazaáruló" vagy.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.14. 10:25:20

@Öreg tölgy:

Az illiberalizmus mindenhol egyszemélyi vezetést jelent. Szingapúrban is. A városállam gyakorlatilag családi vállalkozás. Mintha a királyság intézménye működne más köntösben. Egy bölcs vezető kell, aki élet-halál ura. Van ilyen bölcs vezetőnk? Orbán ilyen? Legyen Magyarország családi hitbizomány? Magam részéről a kollektív bölcsességben jobban hiszek, mint az egyéniben.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.14. 11:23:53

@Menetelést szabotáló kisember:
Hinnye te, emlékszel a szoci szadesz közös kollektív bölcsességre? Le is térdelt az ország tőle.
Azvoltafasza...

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.14. 12:11:10

@diggerdriver:

Rossz példa mindenre akad. Azt írja a Tölgy, hogy ott a fasza illib Szingapúr. Ok. Mondjuk, jól csinálják. Lövésem sincs, milyen ott élni, de fogadjuk el.
Hány rossz illib példa esik egy jóra?
Itt 30 éve maffiagazdaság van, felváltva rabolják le az országot. Nem volt jó kormány, bárkikből állt is.
Nem voltunk olyan szerencsések, mint csehek és lengyelek, ahol volt egy tekintélyes ellenzéki vezető, Havel és Walesa. Nálunk maradt a pártállami elit az összes pártban. Elszámoltatás azóta se volt. Ez csak náluk volt így, meg voltszovjet köztársaságokban. Ott is tartunk politikai kulturában, mint azok.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.14. 12:39:32

szdsz tehetséges (vagy annak tűnő?) emberekből állt 30 éve. Aztán 94-ben sutba dobtak mindent, amit addig mondtak és összeálltak maszoppal. Tehetséges vezetőik (Kis, Tölgyessy) háttérbe szorultak és jöttek a nyomorult Kuncze-féle pártbürokraták. Ők aztán el is intézték.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.14. 14:10:09

Szingapúrról az írja wikipédia, hogy a világ egyik legkevésbé korrupt országa. Szerintem ez a sikerük egyik oka.
Mi mintha kissé eltérő úton keresnénk a sikert.

2018.11.14. 17:10:11

@Menetelést szabotáló kisember:

Lenyűgöző a tájékozatlanságod.

2018.11.14. 18:26:48

@tanato:

Hogy ez nekem nem jutott eszembe!
Szóval vannak a jó illiberálisok, akik a nyugattal vannak, és vannak a rossz illiberálisok, akik a kelettel. Fasza.

2018.11.14. 19:32:49

Hol lehet fogadni arra, hogy kardio meddig bírja a fosblogon?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.14. 22:48:22

@tanato: Figyu doki, honnan van neked az az ötleted hogy minden ember olyan ideológiai beállítottságú mint ahol él? Mi köze a kettőnek egymáshoz? Te kommunista voltál a Kádár rendszerben? Merthogy a logikádból az következik. Aztán a kormányok jönnek mennek ilyen olyan beállítottsággal akkor az emberek aszerint változtatják az elveiket?
Hogy függenek ezek a dolgok össze? Ha holnap Kubában kapok munkát akkor odamegyek és komcsi leszek? Miért kell nekem ideológiailag azonosulni azzal ahol élek? Még ha kihasználom is a rendszer előnyeit akkor nem kritizálhatom? Akkor tapsolnom kell a ratyiknak? Esetleg nekem is ratyinak kell lennem? Micsoda logikai bukfenc ez?

MRN 2018.11.15. 04:22:13

@diggerdriver:
Látom, megkaptad, hogy fideszes vagy. Ezt már a víz se mossa le... ;) Ilyen a más véleményen lévők sorsa manapság.

2018.11.15. 06:24:38

@diggerdriver:

Ami tanato esetében nem világos: iszik, drogozik, vagy mindkettő. Mert normális, józan gondolkodású, tiszta tudatú ember nem hord össze annyi értelmetlen, értelmezhetetlen, összevissza baromságot mint ő.

2018.11.15. 06:30:04

@MRN:

Valamivel etetni kell a libbant papagájokat.
Egyébként mindenki Fideszes akinek kitart az esze estig.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.15. 06:30:06

@MRN: Szekértáborok vannak. Kasztosodik a magyar...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2018.11.15. 06:41:23

A napokban megnéztem a neten az ATV-n Kéri Lászlóval készült beszélgetést. Igazi vérliberós, de érdekes figura.
Szokás szerint elemezte, hogy mit miért csinál a zOrbán. Ismét kifejtette, azért kell mindig új témákat szinte heti rendszerességgel fölvetni, hogy ébren tartsa a tábora harci szellemét.

Ez azért jutott most eszembe, mert tegnap kardio megkérdezte fosblogos gyuszikát, miért kell rendszeresen bedobni olyan posztokat -az esetek többségében kamukat-, amire ugranak a libbant ápoltak, és ami alkalmas Magyarország, meg a kormány mocskolására.
Nos azért kell bedobni ilyeneket Doktor, mert ébren kell tartani annak a pár degenerált liberofasisztának a figyelmét, aki még ott tombol a fosblogon. Összetartás van. Igaz már a normálisabb libbantja is szégyenli azt a blogot, és elhúzott onnan, de miután szarházi gyuszika ebből a blogból(is) él, nem szabad hagyni, hogy lankadjon a figyelem, leüljön a blog.

Vagyis gyulus majmolja a patást.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.15. 11:08:30

@Öreg tölgy:
Vérlibsi de én kedvelem. Jól tud elemezni és helytállóak a megállapításai

2018.11.15. 17:25:44

Tetszik, ahogy Max szopatja ezt a két genetikai hulladékot. A büdösbunkó krónikust, meg a büdösbuzi kékköcsögöt.

2018.11.15. 18:05:51

"A világ kétségtelenül egyik legtekintélyesebb újságja, a Le Figaro ismét terjedelmes cikkben foglalt állást Orbán Viktor mellett, a francia köztársasági elnökkel, Emmanuel Macronnal szemben. A Le Figaro azon a véleményen van, hogy Macron hibát követ el, amikor azért fordul bizonyos országok ellen, mert azok mást gondolnak a migrációról, mint ő.

A cikk szerzője Édouard Tétreau, sikeres francia közgazdász és esszéíró, sokáig élt az Egyesült Államokban is. Azért is érdekes, hogy Tétreau keményen bírálja saját köztársasági elnökét és támogatja Orbán Viktort, mert a tavaly tavaszi francia választási kampányban még Macron mellett foglalt állást. Azonban - mint egy korábbi interjúban elmondta - nagyjából négy hónap alatt csalódott az új elnökben.

Az Orbán Viktor nem az ördög című írásában szellemesen arra utal, hogy Macron azt próbálja érzékeltetni, hogy a magyar miniszterelnök egy diabolikus személy. Tétreau szerint Macron szinte olyan embernek akarja láttatni, mint amilyen a kilencvenes évek híres filmjében, a Usual Suspects-ben a Keyser Söze nevű szereplő volt. Akitől mindenki fél, mindent ő irányít a háttérben és végül mindenkinek túljár az eszén - Kevin Spacey játszotta egyébként, Oscar-díjat kapott érte. Abszurdnak tartja Tétreau, hogy nacionalista lepráról beszél Macron (természetesen a francia elnök nem mert megnevezni egyetlen országot sem, de korábbi beszédeiből egyértelműen kiderült, hogy Magyarországra, Olaszországra, Ausztriára és Lengyelországra utal). A szerző kifogásolja, hogy nem a valódi "leprákról", mint az iszlamizációról, a fogyasztói társadalom problémáiról, a technikai elembertelenedésről vagy éppen a lecsúszástól való rettegésről.

Edouard Tétreau leírja, hogy Orbán Viktor ötgyermekes, vallásos ember, egész életében a szabadságért küzdött, 24 évesen a börtönt is kockáztatta, amikor a szovjet birodalom ellen fordult, és minden alkalommal demokratikusan választották meg miniszterelnöknek. A közgazdász szerint a magyar gazdaság nyitottabb és jobban teljesít, mint a francia, és idézi a magas magyar gazdasági növekedést, az alacsony költségvetési hiányt és a minimális munkanélküliséget.

Világossá teszi, ami egyébként egyértelmű: az a baja Macronnak a magyar miniszterelnökkel, hogy nem támogatja a bevándorlást. Szerinte messze nem volt túlzott Orbán Viktor reakciója a migránsáradatra 2015-ben, ellenben nagy hibának tartja a francia közgazdász, hogy Angela Merkel meghívott egy millió migránst Németországba. Arról is ír Tétreau, hogy különösen érthető Orbán Viktor óvatossága, hiszen hazáját az elmúlt évszázadokban a tatárok, a törökök, később a Habsburg-birodalom, végül a szovjet kommunisták árasztották el.

Édouard Tétreau szerint azért is értelmetlen Macron viselkedése, mert Magyarországon nem tűnnek el titokzatosan ellenzékiek vagy újságírók, nincsenek törvénytelen ítéletek, és ironikusan megjegyzi, senkit sem fejeznek le. Később ír arról is, hogy mennyire csalódott Macronban és Macron nem engedheti meg magának, hogy kettéossza a világot, „haladókra” és „nacionalistákra”. A macroni ideológia szerint jókra és rosszakra. Macron szerint - ezt írja Tétreau - jók a franciák és a Benelux-államok, rosszak a magyarok, az olaszok, a dánok, az osztrákok, a csehek, a britek, és nemsokára majd rosszak lesznek Macron szemében a németek is.

Írását azzal fejezi be, hogy Macron éppen az első világháború befejezésének századik évfordulóján nem viselkedhet így, és a valódi problémákkal kellene foglalkoznia, például az iszlám térhódításával vagy a nagyhatalmakkal kapcsolatos kérdésekkel."

tanato 2018.11.15. 19:46:48

@diggerdriver: Bocsi a Kádár rendszer idején innen disszidáltak nyugat felé,nem fordítva.Min t most is.Lehet akár bentről akár kintről éltetni OV.vagy Putyin rendszerét,de a tények makacs dolgok.Amelyik rerndszer biztosítja jobban az ember anyagi vagy erkölcsi jólétét véleményszabadságát oda mennek onnan ahol ez nem így működik.Mint ahogy mondodo kihasználod az általad utált rendszer előnyeit,és ha ezt sokan így gondolják valójában nem utálják azt a rendszert sőt!!!
A homokosok meg abszolút melléktéma,nem érdekil a nagy többséget,lásd az ilyen irányú romániai népszavazás érdektelenségbe való fúlását.
Az érdekli a polgárt egyságnyi fizuért mennyi árut,szolgáltatást kap a boltban,valamint az ha elmondja a véleményét az aktuális rezsimről,ne essen bántódása.

tanato 2018.11.15. 19:49:12

@Öreg tölgy: Érted te azt mit mondok,csak hatott rád az agit prop.De te legalább bent vagy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.15. 20:04:44

@tanato: Na de ezt én nem vonom kétségbe. Igazad van teljes mértékben. DE. Mi köze ennek az ideológiai beállítottsághoz? Ha most erre azt válaszolod hogy az hogy ez liberális ország akkor én meg azt mondom hogy Monarchia van. Lehet hogy azért jöttem ide mert királyság az államforma. Válasszuk már ketté az értékrendet meg a gazdaságot.

2018.11.15. 20:05:48

@tanato:

Amit te mondasz, azt senki sem érti. Még te sem. Egy zavart elme vagy, az kétségtelen.

tanato 2018.11.15. 22:47:47

@diggerdriver: A határvonal nem az un.liberális meg populista vezetés közt van,én ezeket a kliséket nem ismerem el.Hanem a nyugati demokráciák és a keleti tipusú autokráciák közt van.
Ahol nyugodtan bírálhatod a vezetést utólagos retorzió nélkül az a demokrácia/szerintem/ahol ez nem 100%-ig igaz ott valami hibádzik.Szóval valahonnan valahová vándorolnak a népek,persze elsősorban anyagi okokból,de nem csak amiatt.

tanato 2018.11.15. 22:49:28

@Öreg tölgy: Még hogy nem érti meg,a nem akarásnak nyögés a vége.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.15. 22:52:54

@tanato: Többször hangsúlyoztam hogy Magyarországon NINCS szólásszabadság. Ezt mindig nyomatékosan hangsúlyoztam. Igaz hogy ez keveseket zavar. Megszoktuk.

MRN 2018.11.16. 00:30:43

@tanato: Elsősorban anyagi okokból. Jobban hangzik ugyan, hogy politikai, stb. okból, de ha ugyanannyi bért fizetnének nyugaton, mint Magyarországon, hányan mentek volna? Nagyságrendekkel kevesebben. Inkább csak a kalandvágyók, nyelvtanulók, világra kíváncsiak.

MRN 2018.11.16. 00:31:24

@diggerdriver: Egyszer írtam, hogy szerintem ebben nincs igazad, akkor én kaptam meg tőled, hogy fideszes vagyok. ;)

2018.11.16. 05:58:28

@diggerdriver:

Ha Szingapurban valaki nyíltan kritizálni meri a kormányt, az örülhet ha tetemes pénzbírsággal megússza. De tanatotól tudjuk, hogy Szingapúrral nincs gond, mert z a nyugathoz húz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.16. 06:09:54

@MRN: Tényleg? Azt mondtam volna? Ejnye ejnye...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.16. 06:12:49

@Öreg tölgy: Nyugaton sincs. Most büntettek meg egy nőt a labancoknál mert azt merte mondani hogy Mohamed pedofil volt.

MRN 2018.11.16. 08:08:10

@diggerdriver: Most, hogy mindketten "fideszesek" lettünk, fátylat rá. :)

tanato 2018.11.16. 09:45:30

@Öreg tölgy: És ki akar K-Európából/véglegesen nem expatként néhány évre/Szingapúrba költözni?

tanato 2018.11.16. 09:47:30

@MRN: Ha így van akkor rendkívűl jó Fidesz kormányzás miatt utolérjük a nyugati béreket ,életszínvonalat és jönnek majd vissza a százezrek.

tanato 2018.11.16. 09:51:18

Szóval egy egy közösség EU,meg Nato részei vagyunk saját akaratunkból nem parancsra mint a KGST és Varsói szerződésben anno.És szerintem nem illik belecsinálni a saját fészkünkbe,főleg hogy az életszínvonalubnk jelentős részét a szabad munkavállás miatti külföldi pénzekből fedezi sok család.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.16. 11:28:36

@tanato:
Doki, van egy céged 100 alkalmazottal. Mind férj és feleség. Fizetsz nekik x összeget havonta.
A szomszédban nyílik egy gyár amelyik négyszeres fizetést kínál, de csak a férfiaknak. Átmegy oda tőlef 50 férfi de te örülsz mert nem kell fizetést emelned hiszen a családok férfitagjai jól keresnek AMOTT.
Igaz hogy csak 50 embered maradt de a családi kassza rendben van. A céged tönkremegy.
Mi az álláspontod?

tanato 2018.11.16. 13:09:59

@diggerdriver: Szép lassan fokozatosan emelni kell a béreket,persze mind nem jön haza,de lehet hogy lassul a kivándorlás üteme.Valamint nálunk is szegényebb országokból be kell hívni dolgozókat,amint ez működik is mindenféle agit prop,kormányinfó ellenére,persze csendben halkan.

MRN 2018.11.16. 16:02:52

@tanato: Érzem a gúnyt a hozzászólásodban. :)
Te is tudod, hogy még messze van, hogy azt az életszínvonalat, béreket elérjük (ha valaha egyáltalán, nem hiszem). Amíg a különbség megvan, és szabadon lehet menni, lesz elvándorlás (ami még mindig meg se közelíti a lengyelt, vagy a románt), kormányzattól függetlenül.
Aki külföldön egzisztenciát teremtett, esetleg már családot is ott alapított, nem valószínű, hogy visszajön, még akkor sem, ha hasonló színvonalon élhetne itt. S nem feltétlen politikai okból, hanem mert már ott van otthon.

MRN 2018.11.16. 16:07:25

@tanato: Akkor mégis csak elsősorban anyagi okból mennek el? Mert a béremelés csak akkor hatásos.
Csóróbb országból jövő munkás ha teheti, továbblép nyugat felé.

2018.11.16. 17:00:15

@tanato:

Ja, hogy akkor nekünk hálásnak kell lenni a gyarmatosító nyugatnak, hogy eltarthatjuk őket. Mit szívsz?

2018.11.16. 17:01:46

@tanato:

Már megint hülyeséget beszélsz. Senkit nem kell behíni, sem Magyarországra, sem máshová Európába.

tanato 2018.11.16. 17:21:10

@Öreg tölgy: Talán fordítva mi kérünk az ő átlagjövedelmeikből.Az ukránokat viszont hívjuk ,nem csak mi a lengyelek csehek is,ott toboroznak.

tanato 2018.11.16. 17:24:01

@MRN: Nincs azzal semmi gond,hogy jobban akar élni a polgár,sőt az a normális.A nem normális az ha belecsinálunk a családi fészekbe,amibe nem kényszerből,szuronyokkal vittel minket hanem önként szerettünk volna oda tartozni,nyilván a magasabb anyagi lét miatt is.

2018.11.16. 17:31:14

www.scmp.com/week-asia/politics/article/2142699/george-soros-who-why-singapore-no-hungary

Paradigmafontosságú összehasonlítást végzett a hongkongi vezető angol lap, a South China Morning Post, amit eddig még senki nem csinált.

Azóta a nyugati sajtó hatalmas támadást indított a magyar miniszterelnök ezen mondata ellen, de szándékosan éppen az elsőként említett Szingapúr helyett a beszédben példaként szintén felhozott Törökországot és Oroszországot kiemelve. Aminek az oka az, hogy Szingapúr a világ legsikeresebb országa: néhány éve elhunyt, zseniális vezetője, Lee Kuan Yew (Lí Kuan Jú) kezdetektől fogva az „illiberális demokrácia” gyakorlatával Svájcnál gazdagabbá tette az egykori, nyomorszinten álló brit gyarmatocskát. De Szingapúrt jó húsz éve a nyugati sajtó említeni sem meri, mert attól félnek, hogy az azt olvasók azonnal társítani fogják a gazdasági sikert az elítélt illiberális demokrácia modelljével.

A South China Morning Post a legalkalmasabb lap a Soros-ügyben megvont párhuzamra. Nemcsak azért, mert szerkesztői igen alaposan ismerik Szingapúrt, de azért is, mert semmiféle ideológiai vagy bármilyen egyéb érdeke nincs olvasói félrevezetésében, szemben minden nyugati fősodrathoz tartozó médiummal.

A „George Soros? Kicsoda? Szingapúr miért nem Magyarország” címmel megjelent cikk ezzel az összefoglalóval kezdődik:

„Miközben a civil aktivisták fel vannak háborodva, amiért nyomás nehezedik rájuk, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványokat kiszorítsák Magyarországról, ugyanezen csoport hasonló elbánásban részesül a Sárkány Városában, és ott alig figyelnek rá.”

Az összehasonlító írás azzal indul, hogy noha Magyarország és Szingapúr több ezer kilométer távolságra van egymástól, az elmúlt időkben mindkét országban főként arra irányult a nyilvános vita, hogy lehetővé tegyék-e külföldieknek a helyi politikai aktivitás pénzelését. A „főszereplő” mindkét esetben a Soros által pénzelt Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) voltak.

Ugyanakkor a két ország nyilvánosságának reagálása az OSF pénzelése elleni kormányzati korlátozásokkal kapcsolatban, mondják a megfigyelők, aláhúzza az eltérő gondolatvilágot a belföldi politikai tevékenység külföldi pénzelését illetően.

Magyarországon a héten a civil aktivisták forrongtak, miután az OSF bejelentette, hogy Berlinbe költözne, amiért nő az Orbán Viktortól jövő, rájuk nehezedő nyomás. Ezzel szemben alig volt tapasztalható ilyen reagálás, amikor a szingapúri kormány pár hete blokkolta egy olyan vállalatnak a bejegyzését, amely OSF-pénzt fogadott el.

A városállam illetékes hatósága, az ACRA április 11-én közölte: nem engedi meg az OSEA Private Limited regisztrálását, mert az külföldi pénztámogatást fogadott el, beleértve egy, az OSF-hez közel álló entitást is. Az OSEA cég kapcsolódik a szingapúri „független” New Naratif hírportálhoz.

Az egyébként igen ritkán nyilatkozó hatóság közleményt adott ki azzal, hogy a döntést azért hozták, mert a helyi politikát „egyedül a szingapúriaknak kell meghatározni”.

A helyi aktivista Kirsten Han és a történész Thum Ping Tjin által működtetett New Naratifnál azt nyilatkozták, hogy semmi rosszat nem láttak abban, hogy 75.000 dollárt fogadtak el Soros Svájcban működő OSF-jétől.

Csakhogy az ACRA ezt jelentette ki: „Nem engedhetjük meg, hogy bármilyen szingapúri csoport megengedje, hogy külföldiek felhasználják politikai tevékenységeik céljának előmozdítására Szingapúrban.”

Eugen Tan szingapúri politikai megfigyelő közölte: őt nem lepi meg az epizód nyomán tapasztalható ellenszenv a nyilvánosság részéről. A szingapúri civil aktivisták részéről bekövetkezett visszafojtott, csak a körükben érzékelhető reagálás messze más volt, mint ami Magyarországon volt tapasztalható.

A Szingapúrt 1959 óta kormányzó Népi Akció Párt hosszú ideje sulykolja, hogy a helyi politika csak és kizárólag a szingapúriak dolga. Ez az állásfoglalás nem tetszik a külföldnek, például az olyan jogi csoportoknak, mint az Emberjogi Figyelő, és az összecsapás a nyolcvanas években ahhoz vezetett, hogy Szingapúrból kiutasítottak egy amerikai diplomatát, akit azzal vádoltak, hogy segíti az ellenzéket.

Aminek az egyik fő tanulsága az, tegyük hozzá, hogy egy kis városállam is nyugodtan és bátran kiállhat érdekei megvédéséért, akár egy szuperhatalommal szemben is."

2018.11.16. 17:32:02

@tanato:

Mint mondottam, hülyeséget beszélsz. Nem veszel tudomást a tényekről.

tanato 2018.11.16. 17:43:32

hvg.hu/gazdasag/20181116_275_milliard_forintot_utaltak_Magyarorszagra_a_tartosan_kulfoldon_elok?s=hk

Biztos hogy bele kell üríteni ebbe a családba,?Biztos hogy az lesz a legjobb nekünk meg a gyermekeinknak ha szétbomlasztjuk az Uniót,?

2018.11.16. 17:56:43

@tanato:

Mint mondottam hülyeséget beszélsz.

"Februárban 17,632 millióan voltak munka nélkül az EU 28 tagállamában, ebből 13,916 millióan az euróövezet 19 tagállamában."

tanato 2018.11.16. 18:13:40

@diggerdriver: De mi sem nélküle az is biztos.

MRN 2018.11.16. 22:17:40

@tanato: Nem is írtam egy szóval se, hogy baj lenne. Mindenki úgy boldogul, ahogy tud. Arról írtam, hogy sokan valamiért szégyellik ezt bevallani, és inkább politikai, meg mindenféle egyéb okra hivatkoznak.

MRN 2018.11.16. 22:20:59

@tanato: Nem kell nekünk bomlasztani, megteszi az Únió saját maga.

MRN 2018.11.16. 22:22:10

@tanato: Mit gondolsz, mi az oka, hogy nem dobták még ki Magyarországot? (Szerintem nem is fogják.) ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.16. 22:29:48

@tanato: Szerinted ha most szavazást rendeznének Magyarországon hogy kinek változott pozitívan az élete az EU csatlakozás óta hányan válaszolnának igennel?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.16. 22:30:59

@MRN: Az aranytojást tojó tyúkot nem szokták levágni.

tanato 2018.11.16. 23:28:51

@MRN: Mert erre nincs/MÉG/törvényes lehetőség.

tanato 2018.11.16. 23:30:46

@diggerdriver: Akik kint megtalálták a boldogulásukat és közvetlen családtagjaik,igennel válaszolnának.

MRN 2018.11.17. 00:00:07

@tanato: Szerintem ha nagyon akarták volna, megtehették volna. Ehelyett csak fenyegetnek, zsarolnak, több körös, és jó soká tartó procedúrákat indítanak. A német EU biztos egyszer elkottyantotta magát: Az EU-s pénzek jó része visszafolyik a magországokba, különösen Németországba. A keleti tagállamok nagyon is hasznosak - piacot adnak, olcsó munkaerőt a hozzájuk telepített cégeknek, és többé, vagy kevésbé képzett, "kész", dolgozni akaró munkaerőt (egyben fogyasztót), ami magától vándorol hozzájuk.
Persze, vannak, akik hisznek az önzetlenül, érdek nélküli adományban, akárcsak a Mikulásban.

2018.11.17. 06:25:38

@tanato:

Magyarországot nem fogják kizárni az ejuból, hiába reménykedtek, mert a német tőke alapvető érdeke, hogy bent maradjon.

Az eju nem azért fog széthullani, mert Orbán bomlassza -bár ő az egyik faltörő kos-, hanem azért, mert túlságosan elment balra. És ez nagyon komoly érdekeket sért.

2018.11.17. 07:04:06

@tanato:
"Akik kint megtalálták a boldogulásukat és közvetlen családtagjaik,igennel válaszolnának."
Mutass csak egy kivandorlot, aki megtalalta az igazi boldogulasat, boldogsagat idegenben! Csak egyetlen egyet!

2018.11.17. 07:29:04

@Konni:

A fosblogos kitántorgók. Sikeremberek kivétel nélkül.

tanato 2018.11.17. 08:34:29

@Konni: te még nem kivándoroltátál,te disszodáltál.Ha nem találnák meg a számításaikat százezrével költöznének haza.

tanato 2018.11.17. 08:36:04

@Öreg tölgy: Az EU szétesésében nem én reménykedek hanem Putyin.Én mellette vagyok a nyugati orientációnak,hisz abban reménykedtem már a Kádár éra alatt is.Szerencse hogy megértem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.17. 08:39:26

@tanato: Nem véletlenül Magyarországot kérdeztem. De egyébként amit mondasz hogy a csatlakozás után százezrek mentek el az az unio dicsérete? Nekem nem úgy tűnik.

tanato 2018.11.17. 08:39:33

@MRN: Azt nem mondtam hogy önzetlenül,saját érdekeiket is nézik a magországok,elsősorban az orosz fenyegetést valamaint az USA kizárólagos gazdasági erejét.AMire perpill nagyon kíváncsi vagyok hogyan alakul a Brexit,totál káoszt érzek,pedig nem lakok ott.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.17. 08:40:51

@MRN: Nem, nem tehették volna meg. Nincs rá törvény. A többiben nagyon egyetértek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.17. 08:46:12

@tanato: Orosz fenyegetést? Ki rakta körül Oroszországot amcsi katonai támaszpontokkal? Hova vonultak be az oroszok? Ki vitte el a "demokráciát" repülőgéphordozókkal Afganisztánba, Irakba? Ki támadta meg Irakot koholt vádak alapján?

tanato 2018.11.17. 08:46:39

@diggerdriver:
A szabad költözködés és szabad letelepülés jogának dicsérete,mondom a Kádár/pontosabban a Brezsnyev,hisz a mi főnökünk csak helytartó volt/érában is ebben reménykedtem hogy egyszer megérem az útlevél nélküli és határőri zaklatás nélküli határátlépés élményét.reménykedtem,de hinne benne kizárólag Brezynyev halála pontosabban Gorbacsov hatalomra jutása után hittem

tanato 2018.11.17. 08:51:22

@diggerdriver: Is is,az én pontosabban a mi fitalkorunkban volt azért a 10 éves szovjet afgán háború, meg a kubai csapatok szovjet parancsra történő Etiópiába és Angolába küldése is.Nyilván nyomta az USA is.SŐt a nyugatiak egymás ellen is harcoltask ha emlékezel az angol argentin Falklnad véres háborúra.De emlékezem a másik oldali kínai -vietnami kéthetes belső komm. háborúra is.
Irak:Szaddamért nem volt kár,megérdemelete rendkívül kegyetlen véres diktátor volt a maga kis holokausztjával pl. a kurdok tömeges gáz általi kivégzésével akár a nácik

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.17. 08:57:16

@tanato:
Nem érted doki.
ANYAGI okokból mentek ki százezrek. Ha az EU csatlakozás elhozta volna a jobb életet akkor még otthon túrnám a földet. Nekem személy szerint a lassú folyamatos lecsúszást hozta el az EU. Igaz megadta a menekülés lehetőségét is. Pont ezért kérdem hogy Magyarország számára biztos hogy jó volt? Érzékeli a magyar ember hogy jobb lett? Nem azt kérdezem hogy Medgyessy vagy Gyurcsány, vagy Orbán regnálása alatt jobb-e hanem az EU és az EU előtti időre vagyok kíváncsi. Az emberek azt sem tudják mikor volt az EU csatlakozás.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.17. 09:01:58

@tanato: Szerintem meg az iraki háború óta Szaddam halálának következményeként TÖBB ember halt meg mint amíg ő volt hatalmon. Csak emlékeztetlek hogy amerikai beavatkozás és a közel keleti káosz következménye az ISIS megalakulása meg az Arab Tavasz nevű polgárháborús hullám.

tanato 2018.11.17. 09:12:51

@diggerdriver: Azt nagyon is tudják minden magyar faluban is hogy mióta dolgozik kint a sógor a hugi meg az öcsi,ha azzal nincsenek is tisztában mikor léptünk be az EU-ba.A legfontosabb tényleg az volt hogy tudjál magadon segíteni külföldi munkavállalás által.És ez nem az ördögtöl való,ezt már TITO is megengedte a népének,tele voltak nyugatnémet márkával ha pl. a vajdaságiak Szegedre menetk vásárolni vagy szórakozni.Emlékezem hogy irigyeltük őket emiatt.A lecsúszás megvolt de szerintem az az un. szoc. hiánygazdálkodás összeomlása miatt volt.Viszont azóta kiépültek már a nyugati orientácós cégek,munkahelyek,lásd autóipar.Ki akar már Ladát venni?Pedig lehet kapni.

tanato 2018.11.17. 09:14:50

@diggerdriver: Irakban tényleg sokan meghaltak azóta is főleg a káosz és az ISIS miatt,de ez nem menti Szaddam emberiség elleni bűneit,főleg kurd népirtás témában.Meg a perzsákkal vívott háború és KUwait megszállása ügyében.

2018.11.17. 09:20:49

@tanato:
"- a kubai csapatok szovjet parancsra történő Etiópiába és Angolába küldése is..
- a kurdok tömeges gáz általi kivégzésével akár a nácik"
Doki, mar megint hulyesegeket irsz: Angolaba a kubaiak onkent mentek, a Szovjetunio tiltasa ellenere. A kurdok a Kozel-kelet ciganyai, az egesz vilag utalja oket, a nyugati orszagok szerint terroristak, raadasul kommunistak is. :) Komcsiberenc is vagy ezek szerint? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.17. 09:26:05

@tanato: Csak ilyenkor felmerül a kérdés hogy a Világ Csendőre hol volt Pol Pot rémuralma idején? Hol volt a Tibet megszállása idején? Hol volt a ruandai népírtás idején? Ha olyan nagyon szívén viseli a perzsák, a kurdok, a kuvaitiak sorsát akkor a fenti esetekben miért lapított mint szar a gazban? Igazságtalan volt Szaddam háborúja? Igen. Koholt vádak alapján igazságtalan háborút vívott Szaddam ellen Amerika? Igen. Rosszabb lett azóta a közel keleti helyzet. Ajajj nagyságrendekkel.

2018.11.17. 09:27:47

@tanato:
" a vajdaságiak Szegedre menetk vásárolni vagy szórakozni.Emlékezem hogy irigyeltük őket emiatt."
Miota nincs Jugoszlavia, nincs komcsi Tito, nem jarnak Szegedre vasarolni. A balkani haboruk idejen is irigyelted oket? (az irigyseg nem melto egy presbiterhez)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.17. 09:30:03

@Konni: Pontosan ezért adnék nekik egy országot. Na akkor most mutassátok meg hogyha dolgozni kell akkor mit tudtok. Rövid időn belül kiírtanák egymást.

tanato 2018.11.17. 09:30:59

@Konni: Persze teljesen önként mint mi 68-ban Csehszlovákiába.A kurdok meg egy hazátlna de 20 milliós nép.majdnem így jártunk mi is ha Trianont egy kicsit kibővítik,nem maradt volna államunk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.17. 09:32:44

@Konni: A dokinak igaza van. Mikor jól ment nekik odajártak nagyarccal szórni a lóvét lenézték a csóró magyart mert ők mehettek nyugatra. Egyből jó lett nekik a magyar testvér mikor szarban voltak és menni kellett valahova.

tanato 2018.11.17. 09:32:48

@Konni: A balkáni háborút az idegengyűlöletre alapozott szerb vezetés élükön Milóval robbantotta ki.Ki szelet vet vihart arat.Azóta a JUgó jólét nem tért vissza.

tanato 2018.11.17. 09:37:37

@diggerdriver: Ebben igazad van,sosem lesz béke az olajfák alatt,a Közel Keleten,ott sajnos mindenki lő mindenkire.a helyzet a mi eszünkkel átláthatatlan.A tibetieknek végük,nincs barátjuk sehol, akambodzsaiak meg vietnamnak köszönhetik az életüket,illetve annak hogy a vörös khmwerek is idegengyűlölőek voltak/ez mindig nagyon jó ideológia sok véreskezű diktátort hatalomba segített/ és elkezdték irtani a vietnami kisebbséget is.fekete Afrika meg annyira ingerküszöb alltti a fhér embernek,hogy egész népek,törzsek irtódnak ki nyomtalanul/Pl. Dél-Szudánban/

tanato 2018.11.17. 09:38:20

@diggerdriver: Igen azelőtt jugók voltak a hború óta lettek igazán magyarok.-

tanato 2018.11.17. 09:39:40

Na most már tényleg sokat pofáztam,majd estefelé visszanézek.

2018.11.17. 09:45:32

@tanato:
" A balkáni háborút az idegengyűlöletre alapozott szerb vezetés élükön Milóval robbantotta ki."
Szerintem meg a koszovoi alban ciganyok robbantottak ki, akiket meg az igazi albanok is megvetnek.

2018.11.17. 18:36:21

@tanato:

Látom megint nem vetted be a gyógyszered.

Az imádott nyugati haverjaid embargója miatt 1 millió ártatlan gyerek halt meg csak Irakban.

Szóval szokás szerint megint össze-vissza beszélsz.

Szóval iszol, drogozol, vagy mindkettő?

tanato 2018.11.17. 20:19:34

@Öreg tölgy: Szaddam tömeggyilkos diktátor volt,az ISIS-t meg nyugati segítséggel verték ki Irakból.A kambodzsai meg É_koreai megölt és éhenhalt milliókhoz meg nem volt köze az un.Nyugatnak.Na mindegy majd Putyin rendbehozza a világ sorsát,sokáig éljen Brezsnyev nagy tanítványa.

2018.11.18. 05:38:12

@tanato:

Nem mondod. És Jonson, Nixon nem tömeggyilkos? Vagy Bush, vagy Obama?
Ja hogy ők a liberális demokrácia zászlaja alatt gyilkolták halomra idegen földön emberek százezreit, millióit. Az ugye teljesen más.
Mi a különbség a Vietnamban, Irakban, Afganisztánban meghalt amerikai katonák, vagy pl. az orosz fronton meghalt német katonák között? Semmi. Ugyan olyan gyilkos mind.

tanato 2018.11.18. 12:52:38

@Öreg tölgy: A szovjet afgán háborúban afgán oldalról egymilla halottak száma,szovjet oldalról nincs infó ők mindig szerettek titkolózni,de kb 100 ezer halott és sebesült szovjet katona.Amit én másként látok illetve anno láttam,hogy Brezsnyevék rendkívül agresszív terjeszkedési programot vittek végbe a 3.ik világban Vietnamtól Etiópián,Angolán keresztül Nicaraguáig.Usa ezt próbálta korlátozni főleg Reagan a csillagháború meghirdetésével.Szóval én/meg sokan mások/Brezsnyevéket tartották agresszornak,terjeszkedőnek.

tanato 2018.11.18. 12:53:49

@Konni: Nem az albán cigányok robbantották ki de erősen érintettek,ugyanis a háborúban a szerbek mellé álltak Koszovóban,így a végén az albánok elüldözték őket onnan.

MRN 2018.11.18. 23:52:56

@diggerdriver: Nos, igen, igazad van, de azért ha olyan nagyon akarták volna, vagy akarnák, megtalálnák a módját.
Én úgy érzékelem, inkább mindenfélével próbálkoznak, hogy a "helyes útra" (értsd: engedelmességre) tereljenek minket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.19. 08:30:04

@tanato:

A balkáni háborúk oka alapvetően az, hogy a volt Jugoszlácia jelentős része nem akarta elfogadni maga felett a nyugat diktátumát.

tanato 2018.11.19. 13:10:18

@maxval balcán bircaman: A szlovénok,a horvátok az albánok vagy a bosnyákok nem akartaák elfogadbni a nyugati diktátumot?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.19. 13:19:15

@tanato:

Mindenki saját nemzetállamot akart idegenek nélkül. A szlovénok esetében nem volt gond, mert ez könnyű volt megteremteni. A tönbbieknél mindez súlyos bajokat okozott.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.19. 13:19:20

@maxval balcán bircaman: Lófaszt. Azt sem tudták mi az a nyugati diktátum, sőt ők a nyugat haszonélvezői voltak.
Bazmeg még utóbb kiderül hogy Jézust is liberális nyugati ügynökök aknamunkájának eredményeként feszítették keresztre.

2018.11.19. 14:02:38

A lányom 2017-es adóbevallását a mai napig nem tudta megcsinálni a belga adóhatóság. Minden egyes alkalommal mást mond, vagy ír, ráadásul csak franciául hajlandók kommunikálni, holott angolul kapja a kérdéseket. Ennyit a csodálatos nyugatról. A magyar NAV összefosná magát, ha ilyen töketlen lenne.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.19. 14:06:44

@Öreg tölgy:
Ha a könyvelőm beadja az adóbevallásom akkor 1héten belül rajta van a számlámon a visszatérítés. Rá egy hétre pedig kapok egy levelet amiben megköszönik hogy beadtam a bevallást.
Hát ennyit a csodálatos nyugatról. A Magyar NAV ezt ezer év múlva sem éri el.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.19. 14:52:07

@diggerdriver:

Azt hiszem, akkoriban Jézus volt a liberális.

2018.11.19. 17:05:47

@diggerdriver:

A magánszemélyek adóbevallását ha nem tévedek 2 éve a NAV készíti el.
2021-től a kkv szektornak is föl lesz ajánlva ez a lehetőség. Ennyit a csodálatos nyugatról.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.19. 17:30:00

@Öreg tölgy: A magánszemélyek adóbevallását itt sem a magánszemélyek készítik.
Amúgy én nem örülnék OTTHON ha a NAV készítené az adóbevallásom.
Hát ennyit a csodálatos nyugatról.

2018.11.19. 20:00:29

@diggerdriver:

Nem kötelező. Megcsinálhatod te is, ha nem értesz vele egyet. Én mondjuk utálok fölöslegesen dolgozni.

tanato 2018.11.20. 07:13:12

@maxval balcán bircaman: Ez így nem igaz,Pinochet a nagytőke híve volt,de legjobb indulattal sem lehetett liberálisnak nevezni,mindenféle ellenvéleményt szó szerint likvidált.

2018.11.20. 07:29:45

@tanato:

Ha valaki gátlástalanul átengedi az országát, és annak polgárait a Friedman féle neoliberális ámokfutás kísérleti terepének, az mi, ha nem liberális?

tanato 2018.11.20. 07:39:00

@Öreg tölgy: Mondom sokadszorra nálam az a liberális aki teret enged más véleménynek is még ha hatalmon is van.Pinochet nem ilyen volt.Viszont egyértelműen a nagytőke támogatta,illetve buktatta meg Allendét.

2018.11.20. 08:07:58

@tanato:

A ma nyugaton tomboló liberofasizmus bölcsője Chile volt.

2018.11.20. 08:09:45

@tanato:

"a liberális aki teret enged más véleménynek is "

Na látod ezért mondom én azt már régóta, hogy fosblogos csák gyuszika fasiszta. Liberofasiszta. Mert nem enged teret más véleménynek.

tanato 2018.11.20. 08:27:18

@maxval balcán bircaman: Ne hülyéskedj liberális tömegygilkos diktátor?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.20. 08:31:56

@tanato:

A liberalizmus ellentétes a diktatúrával? Nem, liberalizmus lehet demokráciával és nélküle is.

A liberalizmus ellentétes a gyilklossággal? Nem, sőt a liberalizmus az eddigi leggyilkosabb rendszer.

tanato 2018.11.20. 08:52:42

@maxval balcán bircaman: Ja Szaddam is a liberalizmus bajnoka volt?

tanato 2018.11.20. 09:07:44

Nagyon másképpen képzelünk el mi ugyanazon fogalomról dolgokat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.20. 09:25:26

@tanato:

Nem úgy kell elképzelni a liberalizmust, ahoghy annak kitalálói?

tanato 2018.11.20. 11:31:02

@maxval balcán bircaman: Liberalizmus:Szabadelvűség,a vélemények szabadsága,ennek ellentéte amikor az uralkodó rezsim ezt elnyomja puhább esetben csak a véleményt,keményebb esetben magát az ellenvéleményt képviselő személyt likvidálják.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.20. 11:43:31

@tanato:

Ez abszurd definíció.

A liberalizmus nem azonos a véleményszabadsággal.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.20. 12:40:17

@maxval balcán bircaman:

Amiról te írsz, az a gazdasági liberalizmus.

A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a 17–18. századra, a felvilágosodás idejére nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus.

Lásd wikipédia.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.20. 12:52:58

@Menetelést szabotáló kisember:

Ellentét van a gazdasági és a nem-gazdasági liberalizmus közt?

Egyűltalan, mi az a nem-gazdasági liberalizmus?

tanato 2018.11.20. 13:09:02

@maxval balcán bircaman: @Menetelést szabotáló kisember: Hát igen az én fogalmaim szerint nehéz elképzelni hogy egy ellenvéleményt nem tűrű azokat hangoztató személyeket börtönbe és bitófára küldő diktátor liberálisnak mondható lenne.Szerintem az ilyen vezető gazdaságilag sem lehet liberális,hisz általában a rokonait,barátait hozza helyzetbe mondjuk állami megrendelésekkel,nem bízza a liberális szabadpiacra ennek eldöntését.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.20. 13:34:02

@tanato:

Nincs ország a világon, ahol a szabad piac valóban meglenne.

Mindenesetre Pinochet Chiléje az egyik legszabadabb volt e tekintetben, a lehető legkevesebb állami szabályozással.

tanato 2018.11.20. 13:41:18

@maxval balcán bircaman: Ennek is köszönhető hogy gazdaságialag most is jól állnak latin amerikai országai között,Viszont a diktátot bukott, éppen a politikai illiberalizmusának köszönhetően.

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.20. 13:56:31

@maxval balcán bircaman:
Nincs ellentét, véleményem szerint a gazdasági liberalizmus az egyén jogainak kiterjesztése a gazdaságra. A helyzet szerintem hasonlít ahhoz, amit a vallásról írtál. Megvan a helye, de az nem lehet egy állam irányítása.
Érdekes TGM interjú van indexen. Számomra meglepő kijelentésekkel.
Pl:
"A nyugati egyetemekről hatalmas mennyiségben térnek haza a marxisták, ezt jól látja a Magyar Idők. Teljesen igazuk van, ma Nyugatról nem liberálisok térnek haza, hanem baloldaliak."

Számomra meglepő a baloldaliság nyugati reneszánsza.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.20. 14:15:46

@Menetelést szabotáló kisember:

A gazdasági liberalizmus lényege: nem kell állami kontroll, ill. csak minimálisan kell, mert az önző egyének képesek egymást korlátozni. Ennek túlzott verziója a libertarianizmus, s még túlzottabb verziója a liberális anarchizmus.

Más néven kapitalizmus.

A kapitalizmus a liberalizmus gazdasági része, nem valami önálló dolog.

A liberalizmus általában ugyanezt jelenti, scak más formában: az alap az, hogy az egyének az alapjai mindennek, a közösség mint olyan nem létezik, mert nem több az egyének együttese, azaz az egyéni jog mindennek az alapja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.20. 14:19:07

@Menetelést szabotáló kisember:

A baloldali reneszánsz pozitív jelenség, viszont nagyon eltúlozza TGM. Ez csak pár országra igaz, ahol ez a történelmi hagyomány. Latin-Amerikára nagyon igaz, de máshol nem.

Latin-Amerikában ugyanis az elnyomás, az idegen hatalmi érdekek védelme mindig jobboldali, liberális köntösben volt jelent, azaz a rendszerkritikusság emiatt mindig baloldali. De Nyugat-Európában nem így van. S Kelet-Európában meg még kevésbé van így.

A magyar ballibek pl. kb. azt mondják, mint a latin-amerikai jobboldal.

2018.11.20. 17:21:54

@tanato:

Nem. A Chilei gazdaság jelenlegi stabilitása épp annak köszönhető, hogy a 80'-as évek második felében szakítottak a neoliberális gazdasági idiótizmussal. Éppen akkor, mikor a nyugat erre a tévútra lépett.

tanato 2018.11.21. 08:02:05

@maxval balcán bircaman: Általábanminden politikus lop akárminek nevezi mis magát.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 08:09:48

@tanato:

Valahogy még kell teremteni a kampány költségeit.

tanato 2018.11.21. 08:41:51

@balcán maxval bircaman: Ja meg a családja boldogulását,sok esetben még a dédunokái anyagi biztonságát is.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 08:45:41

@tanato:

Hát, ez ritkaság. Pár millió dollár ehhez kevés.

tanato 2018.11.21. 09:18:03

@balcán maxval bircaman: Egy 30 évig hatalomban lévő diktatórikus rendszert vezetőnek nem olyan nagy gond azért annál jóval többet összegründolni.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 09:21:25

@tanato:

De, nagy gond. Akkora összegek már kárt okoznak az országnak. Ilyesmi ezért nagy ritkaság, csak egyes afrikai országokban történik meg.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 09:49:57

@tanato:

Eleve Chile esete nem tuipikus. Pinochetet az USA helyezte hatalomba, az amerikai érdekek kiszolgálására.

A jó benne, hogy volt mozgástere, s egyes dolgokban megakadályozta az USA teljes nyomulását.

Az USA fő baja Allendével az volt, hogy államosította rézbányászatot, ezzel kizárva a "szabad piacot". Aztán Pinochet se engedett ezen, csak részben és korlátokkal engedte be az amerikai tőkét a réziparba. S amikor az amerikaik tiltakoztak, azt válaszolta "kaptatok 20 %-ot, Allende 0-t adott, azt szeretnétek".

tanato 2018.11.21. 09:50:57

@balcán maxval bircaman: nem hiszem,csak gazdagabb országokban nem feltűnő mert ott erős a gazdag középosztály,éhező államokban feltűnőbb a kontraszt.

tanato 2018.11.21. 09:52:27

@balcán maxval bircaman: Végül megúszta az őreg bünti nélkül mint sajnos a diktátorok nagy többsége.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 10:01:12

@tanato:

Az erős középosztály oka:
- termelődik elég profit, ami az országban marad, vagy kívülről erős profitbeáramlás van,
- a felső osztály érdeke odaadni egy részt a profitból a népnek.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 10:03:21

@tanato:

Megbüntetni miért? A megölt 7-8 ezer ellenzéki miatt? Nos, akkor az USA vezetőit mire kellene büntetni, akik milliókat ölnek meg, csak Irakban kb. 1 millió az USA által leölt ember.

Valójában Chilében KEVESEBB embert ölt meg a katonai diktatúra, mint pl. Argentínában vagy Brazíliában, csak Pinochetnek rosszabb volt a sajtója.

2018.11.21. 10:36:01

@tanato:

Ezzel ugye most nem azt akarod bizonygatni, hogy a szarházi libbantak nem lopnak?
Egyébként változatlanul nem olvasom a sorosürülék 444-et.

2018.11.21. 10:46:59

@balcán maxval bircaman:

Na mit gondolsz, mi lesz a leszbikus múmia Killary pártjának, a demokratáknak az első húzása a kongresszusi többséggel? Megváltoztatják a pártfinanszírozást, hogy a demokraták többet kapjanak.

tanato 2018.11.21. 11:17:02

@balcán maxval bircaman: Minden tömeggyilkos diktátort meg kéne büntetni,sajnos elég keveset sikerült.Üdítő kivétel Ceausescu pl.

tanato 2018.11.21. 11:18:32

@Öreg tölgy: Általában minden politikus lop,de legalábbis maga felé hajlik a keze mint a szenteknek..csak egy általános jólétben fürdő államban ez nem annyira feltűnő mint egy csóringerbebn.

2018.11.21. 11:19:19

@tanato:

Mondanál egy pár országot, ahol erős, és gazdag középosztály van?

tanato 2018.11.21. 11:30:12

@Öreg tölgy: Szerintem tőlünk nyugatabbra van egynéhány.de ami a lényeg az átlag dolgozónak is jólé megy a sora ezért nem figyel oda annyira a vezetők urizálására mint egy csórinegerebb főleg sok mélyszegénységben élő lakossal bíró álamban.Kisebb a kontraszt.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 11:36:16

@tanato:

S a tömeggyilkos nem-diktárokkal mi legyen.

Ceaușescu nem megbüntetve lett, hanem meggyilkolva. Puccs.

2018.11.21. 11:55:05

@tanato:

Ez nem középosztály. Akkor kezdjük onnan, szerinted/szerintetek mik a középosztály definíciói.

tanato 2018.11.21. 12:34:50

@balcán maxval bircaman: Egyértelmű hogy mit kellene kapniuk.De mondom keveseket ér el az igazságszolgáltatás keze.Ez van.

tanato 2018.11.21. 12:38:30

@Öreg tölgy: dehogynem tágabb értelemben,benne van az alsó középtől a felső középig.

tanato 2018.11.21. 12:40:05

@diggerdriver: Igen már írtad,én ugye Bicskén nem vagyok otthon,te tudod.

tanato 2018.11.21. 12:43:06

@balcán maxval bircaman: Nem gyilkosság,kivégzés volt,egyenruhás katonák tárgyalás után lőtték agyon,nem úgy mint mondjuk Tisza Istvánt.

2018.11.21. 12:48:22

@tanato:

Ma a középosztály gyakorlatilag egyenlő a proletáriátussal. csak a tőke, és a liberós kormányok megadják nekik azt az illúziót, hogy a középosztályhoz tartoznak. Holott semmiközük hozzá.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.21. 12:53:07

@tanato:

Az a gond, hogy nemigen van vezetés, mely ne okozna haláleseteket. Legalábbis nagyobb hatalmak esetében.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.21. 12:54:11

@tanato:

Ha összeülök 2 haverommal, majd tárgyalást játszunk, aztán kivégezhetünk bárkit?

tanato 2018.11.21. 13:05:51

@maxval balcán bircaman: Annál többröl volt szó,ha nem is volt több hétig elhúzódó "klasszikus"tárgyalás.De megérdemelte,nagyon ritka dolog volt hogy un"kommunista" vezetőt végezzenek ki tömeggyilkosságért

tanato 2018.11.21. 13:07:37

@Öreg tölgy: Ezek csak filozófiai dolgok,egy jól dolgozó szakképzett munkás akit jól fizetnek az nem proletár.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.21. 13:17:51

@tanato:

A kérdés nem ez volt, hanem az, hogy megbüntették-e. Nem büntették meg, hanem megölték.

Ami ott volt az nem volt bíróság, se tárgyalás. Ez szimpla tény.

Kommunista vezetőt pedig már öltek meg. Azokat véve, akiket a velük ellentétes politikai érdekeltség ölte meg ott van a volt afgán kommunista vezér, Mohamed Nadzsibullah. Gyilkosairól elmondható, legalább nem játszottak bíróságosdit, szimplán fejbe lőtték és pont.

2018.11.21. 13:21:57

@tanato:

De az. Középosztálybeli semmiképpen.
Filozófia? Ahhoz képest a választási kampányok, pl. a lator államban is a középosztályról szólnak.

tanato 2018.11.21. 13:25:23

@maxval balcán bircaman: Az más hogy egyik komm.frakció kiirtja a másikat az Sztálin után ismert dolog volt sok államban.
Ceaunál nem erről volt szó.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.21. 13:26:46

@tanato:

Az afgán esetben se, ott az iszlamista ellenzék ölte meg a volt komcsi vezért.

2018.11.21. 13:29:44

@tanato:

Látom fosblogos gyuszika barátod megint beindította a hazugsággyárat, a főhadnagy elvtárs meg megint be van baszva. Szokás szerint.

Már elmondottam egy párszor, semmi szükség import munkaerőre. Tisztességesen meg kell fizetni a munkát. Itthon is, és máshol is. Egyébként ha valaki el akarja érni, hogy a kitántorgók visszajöjjenek két dolgot kell csinálni. Először el kell nekik magyarázni, hogy a magyarországi helyzetről ne a hulladékportálokról -zidex, 444, kolozsváros, hvg- tájékozódjanak, másodszor meg kell tanítani őket számolni.

Aki jó szakember, és nem csak papíron, hanem a valóságban is, az ma már nem tántorog ki.

tanato 2018.11.21. 13:36:21

@Öreg tölgy: Szóval ahol csak nagyon gazdag kisebbség és nyomorult többség van ott nincs középréteg.Ennyi az egész,egyéb államokban több kevesebb mértékben de van.

2018.11.21. 13:58:24

@tanato:

Egyéb államokban sincs középosztály, még nyugaton sem. Maximum egy nagyon vékony réteg. Te sem tartozol a középosztályhoz, függetlenül attól, hogy diplomád vagy, és esetleg az anyagi körülményeid miatt ez feltételezhető lenne.

tanato 2018.11.21. 14:05:14

@Öreg tölgy: Nem középosztály középréteg.Az osztálynak rossz mellékíze van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.21. 14:08:03

@Öreg tölgy: Ezen kár rugózni, minden országban más a középosztály. Attól függ mihez méred. A magyar középosztály nem ugyanaz mint a svéd középosztály. Lényegtelen hogy milyen osztálybesorolást csinálunk.
Ami számít hogy az ember mivel van megelégedve. Magyarországon a kifejezetten gazdag ember sem sorolja magát a középosztályba mert nincs megelégedve vele hogy csak két Mercire telik. Van aki putriban lakik és milliói vannak aranyban és van aki palotában lakik százmilliós adóssággal. Ki a középosztály?
Parasztvakítás.

2018.11.21. 15:42:13

@Öreg tölgy:
"a főhadnagy elvtárs meg megint be van baszva. Szokás szerint."
Dehogy van bebaszva, jozan o, nagyon is igazat ir:
"Én már régóta azt mondom, hogy a földgolyó egységesedni fog. A rasszok teljesen összekeverednek, a nyelvek közül is lehet, hogy csak egyetlen egy marad, az pedig nem a magyar lesz."
"Ez a harc lesz a végső,
csak összefogni hát!
és nemzetközivé lesz
holnapra a világ!"
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)

2018.11.21. 15:49:04

@tanato:
"Nem középosztály középréteg.Az osztálynak rossz mellékíze van."
Most az egyszer igazad van Doki. A kozeposztaly megszunt, csak egy kis reteg lett belole, ami hamarosan megy a sullyesztobe. Ellenben a proletariatus megmaradt munkasosztalynak. Ennek nincs semmi rossz mellekize, sot!
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)

2018.11.21. 16:40:07

@maxval balcán bircaman:

Látom Max, hogy a naplopó here seldonka megint kioktat. Látod ez az élet. Életed végéig verheted a faszod, csak jól kell nősülni.

2018.11.21. 16:41:35

@Konni:

Ez megtörténhet azokban az országokban, akik ezt engedik. Remélem mi nem fogjuk engedni.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 16:43:52

@Öreg tölgy:

Nem gond, csak ráragad majd valami a valóságból...

2018.11.21. 16:47:41

@balcán maxval bircaman:

Arra a majomra? A koszon kívül semmi.

2018.11.21. 17:05:40

@diggerdriver:

A középosztály léte, vagy nem léte az egyik legjelentősebb kérdés a demokrácia szempontjából. Az erős középosztály alkotja a demokrácia gerincét. A középosztály volt az erő, és a hatalom birtokosa. Gazdasági értelemben önfoglalkoztatók, akik tulajdonolták a vagyonukat, és a munkaerejüket. Ők voltak a jó állampolgárok, akik példát mutattak. Tisztességesek, törvénytisztelők, megfontoltak, szorgalmasak, erényesek, és erkölcsösek voltak. Minta.
A későbbiek során a középosztály volt az, aki egyrészről rendelkezett a megfelelő tudással, ismerettel a közérdek, a közjó, a társadalmi igazságosság megértéséhez, megvalósításához, és megvédéséhez, másrészről rendelkezett az ehhez szükséges stabil anyagi háttérrel, ami anyagi függetlenséget jelent számára az éppen regnáló kormányzattól, és annak befolyásától. Vagyis képes volt kordában tartani az aktuális kormányt, és gátat szabni a tőke korlátlan terjeszkedésének, uralmának.

Hol van ma ilyen középosztály a nyugati világban?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.21. 17:16:29

@Öreg tölgy: Na ha ez a középosztály ismérve akkor itt Angliában igen vastag a középosztály.

2018.11.21. 17:25:19

@Öreg tölgy:
"Remélem mi nem fogjuk engedni."
Remelem ezt en is. Orban pedig tudja: azert nem enged peldaul be migrancsokat tomegevel. Rovid tavon megerne, szukseg is lenne rajuk, a bereket is lenyomnak, stb., de akkor sem enged. Hogy miert? Mert tudja, hogy a kitantorgok 80 %-a 5 even belul hazakullog, mert vagy kiba..ak oket a fogado orszagokbol - Brexit, vagy onkent hazamenekulnek Ny-Europabol a hamarosan bekovetkezo gazdasagi vilagvalsag es azzal jaro tarsadalmi forrongasok miatt vagy mert vegul is rajonnek az egyszeru proletarok, hogy mindenutt jo, de legjobb OTTHON!
Szerintem.
(tortenelmi pillanatokat elunk, szinte az I. es II. vh-t megelozo tarsadalmi, politikai, gazdasagi, katonai helyzet jatszodik le ujra: elerkezett a vilag gazdasagi ujrafelosztasanak szuksegszerusege es ennek a kovetkezmenyeit sajnos tudjuk vagy illene tudnunk)

2018.11.21. 17:28:02

@Öreg tölgy:
Amit te jellemeztel, az nem a kozeposztaly, hanem az un. "Petite bourgeoisie", az az a kispolgarsag.

2018.11.21. 17:38:03

@Konni:
A tortenelmi pillanatokhoz meg hozzatennem, hogy az elso ket vilaghaboruval ellentetben most nem Nemetorszagot akarjak bevinni a kukoricasba, hanem Oroszorszagot, ami nehez dio lesz. De Anglia szerepe semmit sem valtozott, o a legnagyobb es legsunyibb xarkevero, mint mindig.

tanato 2018.11.21. 17:39:55

@maxval balcán bircaman: Na de Tarakit egy másik komm.frakció végezte ki.

2018.11.21. 17:42:39

@Konni:

Ma van kispolgárság?

tanato 2018.11.21. 17:46:13

@Konni: A középosztályinkább középrétegnek hívom,nem jó az osztály,munkásosztály uralkodó osztály,három alsó felső középső középosztály,meg parasztosztály,csak azt dolgozó paraSZTságnak titulálták.Meg volt ott munkásarisztokrácai meg lumpenproletár,amit akarsz minden volt az én fiatalkoromban a marx.lenininista tankönyvekben.

2018.11.21. 17:47:19

@diggerdriver:

Azt nehezen tudom elképzelni. Egy olyan országban, mint az UK, ahol a lakosság a jövedelmi arányaihoz mértem 150%-al van eladósodva, na ott nehezen lehet anyagi függetlenségről beszélni. Mondjuk Dániában ez 300% körül mozog. Vagyis a dánoknak negatív megtakarítása van.
Magyarországon ez kb. 50%.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.21. 17:47:59

@Konni: Így van. Én azt mondanám a polgárság.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.21. 17:50:00

@Öreg tölgy: Nem jártál még Angliában. Főleg vidéken.

2018.11.21. 18:33:34

@Öreg tölgy:
"Ma van kispolgárság?"
Van bizony! Magyarorszagon ma azt neveznem kispolgarnak, aki elfogadja a fennallo tarsadalmi rendet. Nincs ellene, de nincs vele sem. Igy volt ez a Kadar korszakban is: se ellene, se vele. Mindenkor a legmegbizhatobb tarsadalmi reteg, rajuk lehet alapozni akar birodalmakat is. :) Alapoznak is! :)

2018.11.21. 18:37:10

@Konni:
Meg talan annyit a kispolgarokrol, hogy rettegnek a forradalmaktol, de a vegen mindig a gyoztesek oldalan kotnek ki. :)

2018.11.21. 18:42:03

A kispolgar a mindenkori tarsadalmi rend alappillere: legyen az demokracia, szocializmus, fasizmus, diktatatura, fel diktatura, populizmus, stb. Ok azok, akiknek megallt az ido, nem hat rajuk semmi valtozas. :)

2018.11.21. 19:20:08

Off:
Pont a napokban olvastam a hirekben:
2,550 US citizens applied for asylum in Canada in 2017. That's more than 6 times as many as in 2016
www.cnn.com/2018/11/15/americas/canada-us-asylum-trnd/index.html
2550 USA allampolgar kert politikai menedekjogot Kanadaban 2017-ben. Tobb, mint 6X annyi, mint az azt megelozo evben.
Kivancsi lennek, hany kanadai allampolgar folyamodott politikai menedekjogert az USA-ban 2017-ben?
On
Van meg egy dolog, amitol majd hanyat dobtam magam: A napokban Youtube csatornakat nezegetve a kalifornia erdotuzekkel kapcsolatban megdobbenve tapasztaltam, hogy tiz. ill. szazezrek hisznek hatarozottan abban, hogy ezeknek a tuzeknek az okozoja vagy Kina vagy a sajat kormanyuk, lezer es hasonlo energia fegyvereket, chemtraileket, stb. felhasznalva. De nem am egyszeru prolik ezek a degeneraltak, hanem legtobbjuk iskolazott, vagyonos kozeposztalybeli, meg teruleti tuzoltoparancsnokok is vannak koztuk. Pedig Trumpnak most az egyszer igaza van: a legfobb gond az erdok nem megfelelo hasznalata.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.21. 20:35:01

@Konni: Bizonyos fenyőfajták erdőtüzek nélkül nem is tud szaporodni. Az erdőtüzek természetes velejárói a természet megújulásának.

Furos 2018.11.21. 20:47:50

@Öreg tölgy: Van itt penz dogivel. Nem ismered a helyzetet. Mondjuk sirni azt tud eleg sok ember....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.21. 20:51:48

@Furos: Bizony. Ahogy te mondtad a pénz vidéken van. Úgy igaz.

2018.11.23. 17:01:07

Naszóval.

Sakti. Terólad köztudomású, hogy már anyádban sem voltál normális.

Naplopó, here seldonka, súlyosan hülye szöveges. Nem privát üzenetben konzultálok veletek. Megtalállak benneteket, ha kiteszitek a lábatokat a fosblogról. Lehet arcoskodni, de ezzel csak azt bizonyítjátok, hogy degenerált liberofasiszta hülyék vagytok. Nem privát üzenet, hanem egy másik blogon reagáltam a fosblogos baromságaitokra. Illetve seldonkától szoktam érdeklődni, hogy hajlandó-é már dolgozni, vagy még mindig a feleségéből él. Mert ez a patkány egy élősködő naplopó.

Szóval változatlanul az a véleményem, hogy ti ott a fosblogon genetikai hulladékok vagytok, a gazdátokkal együtt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.23. 20:01:16

@Öreg tölgy: Senki se olvas itt téged:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2018.11.23. 20:14:37

@diggerdriver:

Tudom. És ezt nem vagyok képes földolgozni. Lehet, hogy soha nem fognak befogadni a liberofasiszta romkocsmaértelmiségiek? Milyen élet ez így?

2018.11.24. 07:08:45

Ha esetleg valaki még mindig nem hiszi el, hogy az Orbán gátlástalanul kiszolgálja a tőkét, a multikat.

g7.hu/allam/20181122/egesz-evben-tuloraztatni-lehet-a-dolgozokat-ha-atmegy-a-fidesz-javaslata/

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.24. 07:22:47

@Öreg tölgy: Nekem nagyobb gondom volt a szabadság kifizetésével.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.24. 07:46:52

@Öreg tölgy:

A belterjes klub annyira unja magát, hogy beengednek már ellenséges kommenteket is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.11.24. 09:57:56

@Öreg tölgy:
Itt a torveny szerint maximum evi 200 ora, indokolt esetben 250 ora lehet a tuloraztatas.
Viszont kotelezoen csak specialis esetben irhatjak elo, azaz ha egy atlagos hetvegen dolgozni kellene, akkor megkerdezik, hogy tudnek-e es minden tovabbi nelkul elfogadjak, ha eppen mas dolgom van.

Ha kotelezoen eloirjak, akkor az egesz cegre vonatkozoan kotelezo es csak elore meghatarozott idoszakra lehet eloirni. Pl. mondhatjak az, hogy sok a megrendeles, ezert januar 20. es februar 19. kozott mindenkinek le kell dolgoznia 40 oranyi tulorat. Hogy ez hetvegi / ejszakai / siman tovabb bentmarados tulora, az cegtol es munkarendtol fugg, altalaban rugalmasak. Termeszetesen a szokasos tulorapotlek mellett, ami hetvegen +100%, hetkoznap kevesebb. Minden esetben a dolgozo dont, hogy penzt vagy idot ker cserebe. Penz eseten dupla ber jar, ido eseten tulorapotlek + ido (alapber ilyenkor nem).

Ezek szerint a hanyatlo, liberalis, kapitalista Svedorszagban kevesbe szolgaljak ki a tokes erdekeit, mint az illiberalis demokrata Magyarorszagon (ebbol a szempontbol). :)

2018.11.24. 10:07:27

@Kövérmadár [swe]:

Az északi modell áll legközelebb a baloldali gondolatvilághoz. Jó irány,kár, hogy a migráncsáradat véget vet neki.

Orbán sikerének titka egyszerű. A gazdaságban kőkemény neoliberalizmus, amellyel maximálisan megnyeri a tőke rokonszenvét, a társadalom, a polgárok irányába keynesi jóléti állami modell egyes elemeinek bevezetése, propagálása, mellyel megnyeri a társadalom, a polgárok többségének támogatását is.
Egyszerű mint az ágybaszarás.

A libbantaknak nincs más dolga, mint, hogy ezt űberolják. Na ez az ami nem egyszerű.

2018.11.24. 10:50:36

makronom.mandiner.hu/cikk/20181122_nemzetallami_szintu_megoldasok_a_globalis_problemakra
"Ezért is lényeges, hogy nemzetállami szintű ellenőrzés legyen az adópolitika felett. De hozzátenném, hogy a nemzeti termelő ipart is ugyanígy meg kell védeni, mert ezt is gyakran fenyegetik a külföldi vállalatok. Alapvető lenne, hogy a profitot meg lehessen adóztatni. Néhány héttel ezelőtt ismét kitört egy nagy európai adóbotrány, mert az európai pénzügyi szektor rengeteg jogi kiskaput használt ki ahhoz, hogy kibújjon az adófizetés alól. Így az európai magánbankok 55 milliárd eurót loptak el az európai országoktól."
"A nyugati világban azt látjuk, hogy a migráció hatására a fizetések csökkentek, a lakásárak pedig elkezdtek növekedni. Az átlagemberek duplán szenvednek a migráció gazdasági hatása miatt. Alacsonyabbak a bérek és még drágább a lakhatás, ez a legrosszabb az összes elképzelhető forgatókönyv közül. A tömeges migráció tehát nem megoldás a gazdasági problémáinkra."
---
A nemzetallamok letjogosulsagahoz meg hozzatennem, hogy szerintem alapveto tortenelmi tevedes, hogy a vilaghaboruk okozoi a nemzetallamok voltak. A fo haborus ok leginkabb a kapitalizmus, a vilag gazdasagi ujrafelosztasanak a szuksegszerusege bizonyos idoszakonkent. Tehat ezert szuksegtelen az Europai Unio, kulonosen az egyik legfontosabb europai atomhatalom (Oroszorszag) nelkul.
Vilag proletarjai egyesuljetek a nemzetallamokban! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.11.24. 10:56:43

@Öreg tölgy:
Reszben. De azert ebredezik az orszag, kuldik haza a nem ide valokat. Lassan ugyan, jonnek sokan ujak is, de ebredezik az orszag.
Nyilvan mar sosem lesz olyan jo vilag, mint regebben, de azert a szakadek fele rohanas sebessege merseklodott, ugy gondolom. Meglatjuk mi sul ki belole, addig is szemezek Norvegiaval, lehet elkezdek tanulgatni is norvegul a kozeljovoben. Vegulis miert ne gyorsitsam meg a nyugdijazasomat? :)

2018.11.24. 13:40:54

"Határátkelő 2018.11.22. 18:23:04

@Shaktee: Ez szerintem nem jó kérdés, én örülök mindenkinek, aki olvas és kommentel, ameddig azt normális hangnemben teszi."

Hazudsz szarházi libbant kutya!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 15:11:37

@Öreg tölgy:

Az északi modellhez erős hazai tőke kell először is.

upgrade 2018.11.24. 20:40:53

@Öreg tölgy:
Kosa szerint ez a munkavallalok alkupoziciojat erosit :-)

"– Szó sincs arról, hogy a jövőben hagynánk kiszolgáltatni a magyar munkavállalókat, akik nem kerülnek rosszabb helyzetbe a munkaidő-szervezésre vonatkozó szabályozás tervezett módosításával. Sokkal inkább lehetőséget kapnak, hogy erősödjön az alkupozíciójuk a bérek és a munkavégzés feltételrendszerének kialakításában a cégekkel való tárgyalások során – közölte a Magyar Időkkel Kósa Lajos."

magyaridok.hu/gazdasag/kosa-lajos-nem-lesz-kotelezo-robotmunka-3701057/

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.25. 01:50:52

@Öreg tölgy:

Ha nálad ez a normális hangnem... :))

Értem én, hogy itt írkálsz nekik, mert oda nem engednek, de válaszolnak legalább néha arra amit itt írsz?

Biztos, hogy olvassák egyáltalán?

2018.11.25. 05:50:58

@Menetelést szabotáló kisember:

Tudod, van egy jó pár dolog, amit nagy ívben leszarok. Ilyen pl. a PC. Fosblogosokkal igen, ez a normális hangnem. Olvassák. Nem azért rúgok beléjük, hogy válaszoljanak. Azért mert szórakoztat.

2018.11.25. 06:03:42

@upgrade:

A magyar Mt. kifejezetten munkavállaló ellenes. Ehhez jön még az, hogy Magyarországon nincs olyan, hogy munkavállalói érdekvédelem, nincsenek szakszervezetek. Igaz, ez utóbbiak lebontását még a pufajkás Horn kezdte meg. Kósa egy degenerált barom.

Egyébként megint beindult a törvénygyár. Nem csak az Mt.-t akarják módosítani, hanem a Földforgalmi törvényt is. Na az sem piskóta. Az Fttv. meg a hozzá kapcsolódó átmeneti törvény még fércmunkának is csak nagy jóindulattal nevezhető. A Kúria az elmúlt pár évben elkezdte kigyomlálni belőle a baromságokat. Na ez nem igazán tetszik a Jakab féle bandának. Ezért kell most a módosítás.

Megjegyzem, azt, hogy egy országban ilyen szinten lelehet zülleszteni a jogalkotást -mert ez már jogbarmolás-, az nagy részben a jogásztársadalom, ügyvédek, bírák bűne.

2018.11.25. 14:16:20

"Határátkelő 2018.11.25. 13:55:37
@Csodabogár: Nekem nem probléma. :) Ez a blog ilyen szempontból speciális, azaz hogy van egy törzsközönsége, aki eleve ide jön."

Most ugye a hazátlan, liberofasiszta patkányokra gondolsz?

2018.11.25. 16:33:12

"Határátkelő 2018.11.25. 16:21:12
@Golf2: @Pompeo: Ez a stílus itt nem játszik, mindkét kommentet kimoderálom. Ha nem vagytok képesek egymással normálisan beszélni, akkor ne tegyétek és főleg ne itt.

Kösz."

Mi a bajod azzal libbant kutya, ha valaki helyre rakja a degenerált onanizáló barmot, golfocskát?

2018.11.26. 09:19:33

A könnyű drogok liberalizációjához:

www.metazin.hu/index.php/item/3650-opiumvalsag-hivatali-segedlettel

" Ez utóbbiért nemcsak az „ópiátevangelista” orvosok, hanem a gyógyszeripari cégek is sokat tettek. Felismerve a piaci lehetőséget, aktívan beszálltak a fájdalomcsillapítás népszerűsítésébe. Jelentős pénzekkel támogatták például az amerikai egészségfelügyeleti szakhatóságot....."

Ez mi a lófasz, ha nem korrupció?
Jó volna már megérteni végre: minden mocsok, idiótizmus, rossz a lator államból, a zusából indul. Egy hülye, elmebeteg, nemnormális népség.

2018.11.26. 09:29:57

Naszóval. Valami ilyesmiről pofázok már jó ideje.

g7.hu/allam/20181126/180-ezerre-is-lehetne-a-minimalbert-emelni-es-meg-se-kottyanna-a-gazdasagnak/

Szóval tanato főorvos úr. Nem migráncsok kellenek a munkaerőhiány csökkentésére, hanem tisztességesen meg kell fizetni a tisztességes munkát.

tanato 2018.11.26. 11:25:42

@Öreg tölgy: Néztem a garfikonodat,SZlovákia,Lengyelország,Észtország,Litvánia,csahország is felettünk van.
Másik pont:Éppen tegnap volt a tv-ben hogy már 20000 ukrán vendégmunkásnál tartunk,akiket illiberális államunk toborzókampányai hoztak ide.

2018.11.26. 12:43:28

@tanato:

Nem az én grafikonom.
Orbánék a közéletben illiberálisak. A gazdaságban vér(neo)liberálisok. Ezért kell a külföldi vendégmunkás. Alacsonyan tartani a béreket.

2018.11.26. 12:56:52

Ééééééééés igen!!!!!!!!!!!!!!
Franciahonban sem ugatnak a kutyák, mint azt seldonanyucitól megtudtuk!!!!!!!!!!! De kiráááááááály!

Na akkor elmagyarázom neked te szerencsétlen, miről szól a dolog.
A vidéki házaknál nem tündibündinek, nem gyerekpótlónak, nem dísznek tartják a kutyákat, hanem házőrzésre. Egy házőrző kutyának meg az a dolga, egyszerűagyú, hogy ha idegen közelít a birtokhoz, akkor ugasson.
Eddig megvan?

Namármost. Magyarországon sem zengenek a falvak a kutyaugatástól, még ha folyamatosan ezt is hazudjátok. Egy kivétel van. Ha egy faluba sok a cigány. Ezek a görények ugyan is mindenhová, -pl. napközben a boltba is- kutyával mennek. Na ezeket ugatja a többi kutya az udvarról.

Föl tudod ezt fogni doktornéni?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.26. 13:59:30

@Öreg tölgy: Annak idején egy posztban én mondtam hogy Londonban nem ugatnak a kutyák. Ezért engem kicsontoztak felnégyeltek fatornyos kisfalum helyét sóval hintették be. Pedig itt TÉNYLEG nem ugatnak a kutyák. Ez TÉNY. Akár tetszik akár nem. Sokat mondok ha egy hónapban egyszer kutyaugatást hallok. Hogy hogyan érik el nem érdekel.
Aki ezt nem hiszi jöjjön ide győződjön meg róla. Különben meg leszarom hogy ki mit hisz.
Ezzel SZEMBEN. Azt is én írtam hogyha otthon végigmegyek az utcán MINDEN kutya őrjöngve rohan a kerítésnek. NEM vagyok cigány. Elhiszem hogy a kutya HÁZŐRZŐ. Semmi baj vele ha a HÁZAT őrzi és ha valaki megáll a kapu előtt vagy be akar menni akkor ugat. Ez a dolga. Jelezzen. Na de ne az utcát őrizze hogy szakadna rá mindre az ég. Mindegy ki megy végig az utcán milyen bőrszínű milyen nemű és politikai hovatartozású a sok rohadt dög MINDIG ugat.
Ez is TÉNY.
Mindkét állítás az enyém volt. Eddig még senki nem tudta megcáfolni.

2018.11.26. 14:23:58

Na én meg azóta hallgatózom, és ez nem így van. Mert én faluban élek, és nem hallok kutyaugatást. Ráadásul falvak környékén dolgozom, és sehol nem jellemző.
Ha egy településen végig mész a házak előtti járdán, és a kutya szabadon van(nem bent a lakásba bohócnak cicomázva), akkor bizony neki feszül a kapunak. Mert ez a dolga. Persze, ha olyan értelmes lenne, mint az angol, vagy a francia kutyák, akkor ugye előtte megérdeklődnél, hogy csak haladsz, vagy konkrétan az ő felségterületén van dolgod. És ha az utóbbi, csak akkor kezdene el ugatni. De ugye Magyarországon a kutyák is birkák.

Nem a cigányt ugatják, hanem a cigányok kutyáját, akinek természetesen menni kell a boltba a retkekkel.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.26. 14:53:27

@diggerdriver:

A nyugati kutya nem harap, nem ugat, nem koborol el. S előre köszön a postásnak. Bezzeg Zorbán rettenetes diktatúrájában...

2018.11.26. 14:59:20

@maxval balcán bircaman:

Már megint veled van a baj szarjankó gyuszika blogján?
Ez az atamír nevű súlyosan hülye hol táborozik? Jó hely lehet. Gyenge 2 év alatt több mint 4800 böfögés, na az már valami. Hiába, nyugaton naplopásból is meg lehet élni. Igaz kékköcsög, gáborka, seldonka?

2018.11.26. 15:05:17

@maxval balcán bircaman:

Az idióta kifejezés találóbb,mint a nyűgös. Ritka barmok,az kétségtelen.

2018.11.26. 16:09:35

@diggerdriver:
"Hogy hogyan érik el nem érdekel."
Pedig egyszeru: a kutyaugatast buntetik a hatosagok a legtobb orszagban. Ezert a kutyakonzervek tele vannak ugatasgatlo szerekkel. Mit gondolsz, miert gyartjak az allat nyugtatokat tonnaszamra? A hangos, mozgekony gyerekek is nyugtatokkal vannak kezelve. A kendert is ezert legalizaljak egyre tobb orszagban, igy teszik birkava a felnotteket, akik elfelejtenek ugatni befüvezve, csak begetnek, mint a fosblog torzskozonsege.:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.26. 16:15:13

@Öreg tölgy:

Ismerd el, így sokkal szórakoztatóbbak, mintha csak szimplán idióták lennének.

2018.11.26. 16:49:00

@Konni:

Mi a lófasz ugatna, a csivava? Egy tisztességes méretű kutyának, aminek hangja is van 500 fontért lehetne ólat bérelni. Azt meg ki engedheti meg magának?

2018.11.26. 16:50:16

@maxval balcán bircaman:

Kétség kívül lenyűgöző, ezek még most sem értik mennyire röhejesek. Ezért olyan jó beléjük rúgni.

2018.11.26. 17:29:57

@maxval balcán bircaman:

Hát.....ha megpróbálnál lovat megtanítani imádkozni, szerintem kisebb kihívás lenne.

2018.11.26. 17:43:35

@maxval balcán bircaman:

Most gondolj bele. Adott egy bukott, tehetségtelen újságíró házaspár, aki gyakorlatilag semmire nem vitte az életben, semmi maradandót nem tudott alkotni.
Mert azért azok az újságírók, akik megpróbáltak emberek maradni, -tisztességes emberek-, megpróbáltak objektívek maradni, tettek azért, hogy ha már nem értettek egyet az éppen regnáló kormánnyal, vagy úgy értékelték, hogy a dolgok nem jó irányba haladnak, szóval, hogy akkor legalább elinduljon egy olyan diskurzus, aminek legalább van egy minimális esélye arra, hogy irányt mutat, alternatívát, ami mögé föl tudnának sorakozni azok, akik nem tartoznak egyik szekértáborhoz sem, de tenni akarnak annak érdekében, hogy Magyarország egy jobb, élhetőbb hely legyen, és ezért világnézeti hovatartozástól függetlenül felelősséget éreznek......azok nevet, tiszteletet, megbecsülést vívtak ki a szakmában, a társadalomban.

De aki bosszúból gründol egy blogot, ahol csak az ő világnézetéhez hasonló emberek, gondolatok kapnak szabad teret, csak ők nyilváníthatnak szabadon véleményt, mindenki más mondvacsinált indokokkal cenzúrázva van.....na az ilyen nem újságíró. Az egy szimpla liberofasiszta sekkfej.

2018.11.27. 06:00:52

Azt hiszem tökéletesen megmutatja a Max elleni ámokfutás, hová süllyedt a Határátkelő nevű liberofasiszta blog. Tökéletesen megmutatja, hogyan értelmezik a liberálisok a szólásszabadságot, a vélemény nyilvánítás szabadságát. Tökéletesen megmutatja,hogy a bloggazda hazudik reggel, délben, este. Hogy a bloggazda a magyar újságíró társadalom szégyene. Remélem lassan mindenki megérti, miért nevezem őket liberofasisztáknak.

Ezen túlmenően minden tiszteletem adg-é, és kardio-é. Ők ketten azok, akik veszik a bátorságot, és föllépnek a Maxal, a szólásszabadsággal szemben indított ámokfutással szemben.
A többiek meg, akik máskor tele szájjal hirdetik, hogy ők mennyire liberálisok, mennyire szívügyüknek tartják az alapvető jogok védelmét, mennyire toleránsak, de akik ennek ellenére most mélységesen kussolnak a fosblogon is, és itt is.....na azok meg szégyelljék magukat. Nem kicsit, nagyon.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.27. 06:30:23

@Öreg tölgy:

A maguk szempontjából igazuk van, a HÁ blog tulaja nem eléggé liberális. Nem is értem, hogy Soros Két Madara és Somló Bolond miért kommentelnek egy fasiszta blogban...

Ezt írtam neki:

Szerintem egy igazi liberális számára minden információ, mely bármiben is ellentmond, a legkisebb mértékben is, a liberális kánonnak, álhírnek számít. Az ilyesmi elmondóját, leíróját pedig semmilyen szólásszabadság nem illeti meg, hiszen mindez csak visszaélés a szólásszabadsággal.

Szóval ha liberális médiának tartod magadat, örökre ki kell tiltanod.

Ez nem vicc. Tessék olvasni Poppert.

2018.11.27. 07:45:19

@maxval balcán bircaman:

Változatlanul az a véleményem, hogy a fosblogon kommentelők, élükön az amerikásokkal, és a gazdival, a magyarság szégyenei. Tisztelet annak a pár kivételnek, akiket fentebb felsoroltam.

2018.11.27. 08:09:25

@maxval balcán bircaman:

Egyébként nem véletlen, hogy egyik fosblogos libbant sem merészkedik ki a cenzúra védelméből más blogra. Még megtörténne, hogy helyre raknák a baromságaikat, és bebizonyosodna, hogy ők az álhír terjesztők.

2018.11.27. 08:34:01

Ami a mai fosblogos posztot illeti, sok igazság van benne. Például az, hogy az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó étteremben, a Nobu-ban, 4 órára vannak bejelentve az alkalmazottak, és zsebből fizetik őket. A közüzemi szolgáltatásszínvonala pedig valóban arról szól, amit leírt.

Mrs. Clayton 2018.11.27. 10:06:14

@diggerdriver: ezen nincs is semmi cafolni valo. Mivel itt nem szokas kutyat kint tartani igy az utcarol nem is lehet annyira hallani ha bent ugat a kutya. Viszont ez nem jelenti azt h itt ne ugatnanak. Pl az en idiota szomszedom beszerzett ket keverek kutyat. Az egyik total idegbeteg, annyira h a mi kutyank mar ki sem hajlando menni, amikor az kint van az udvaron, mert ha barmi mozgast lat a kerites resen keresztul ugat mint egy felorult. Nappalra be van zarva a conservatoryba (telikert) es mast se csinal mint ugat. Aztan a fo utcan egy masik bolond nonek is van ket kistestu kutyaja. Amikor elhaladunk az ajtaja elott azok is ugy tamadjak az ajtot mintha muszaj lenne. De nyaron amikor nyitva az ablak mas hazakbol is hallani, h ugat a bezart kutya. Nem csak kistestu. Iden egy bohom kutya ugatott fel ejjel bentrol. Persze nalunk se forgalom se mas zaj nincs igy konnyebb meghallani is, mint mondjuk Londonban, ha ket hazzal odebb zajong a kutya a lakasban.

2018.11.27. 10:44:24

@Öreg tölgy:
"a fosblogon kommentelők, élükön az amerikásokkal, és a gazdival, a magyarság szégyenei."
"De ti rombolók.
Lelki süketek, kiknek szájából a magyar szó is
Dicstelen,
Mert magyarul hazudtok
Szüntelen . . .
Miért féltek tőlem . . .?
Hiszen csak egyedül vagyok.
Tán azért féltek, mert megölt párom
Ott fenn az égen jól ragyog . . .?
Féltek, hogy rátok hull az ezeréves átok,
Mit a sok szenvedő kiáltott rátok . . .?
Féltek, hogy fejetekre üt
A feltámadt Magyarság acélja. . .?
Féltek – bár megvett titeket
Sok ellenségünk gonosz célja.
Szolgák lettetek.
Irányítanak a megtömött hasak,
Acél-erőtök nincsen többé.
Nem vagytok más, mint
Az érdek vizében elrozsdúlt vasak. . .
Ócska, elkorhadt vasak. . . "
(Badiny-Jós Ferenc)

2018.11.27. 13:06:19

makronom.mandiner.hu/cikk/20181122_nemzetallami_szintu_megoldasok_a_globalis_problemakra

Na akkor büdösbunkó kékbuzi, ez most tény, vagy álhír?

"A neoliberális globalizációs paradigma nem hozta el azt a jólétet, amit vártunk tőle. Nem eredményezett biztonságosabb világot sem.

Ez a modell persze kiválóan szolgálta az elitek és az óriásvállalatok érdekeit, de a többség gyarapodását semmiképpen......

Egyetlen országnak sem ajánlanám. Az euró egy hibás pénz, amely alapvetően részes abban, hogy nem találjuk Európában a megfelelő egyensúlyt az unió, azaz a nemzetek felettiség és a nemzetek között. Az euró egyetlen országnak sem jó, kivéve Németországnak, mivel az euró számukra alulértékelt, azaz jelenleg sokkal alacsonyabb a valutájuk árfolyama, mint amilyen a német márkával lenne. Nem méltányos és nem is bölcs dolog arra használni egy monetáris uniót, hogy politikai uniót hozzunk létre a segítségével.......

Magyarország olyan helyzetben volt, hogy nemzeti szinten tudott döntéseket hozni és így el tudta utasítani a később hibásnak bizonyuló megszorításokat.....

Így az európai magánbankok 55 milliárd eurót loptak el az európai országoktól......

A közgazdászok egészen a berlini fal leomlásáig arra törekedtek, hogy egy olyan helyzet jöjjön létre, ahol végre teljes a foglalkoztatottság és ahol az ország az összes elérhető munkaerőt felhasználja a termelésben és ahol munkaerőhiány van. Az volt a gazdaságpolitika célja évtizedeken át, hogy munkaerőhiány legyen, mert ekkor az emberek válogathatnak a nekik kedves szakmák között és a legmagasabban fizető szakmákban helyezkedhetnek el. A kevésbé népszerű szakmákban pedig elkezdhetnek növekedni a bérek.

Ezt a régóta vágyott helyzetet most végre elértük. Erre most a munkaerőhiányt kezdjük fő problémaként emlegetni, miközben korábban épp ezt a sikert akartuk elérni, amit meg akartunk őrizni. A közgazdászok már arról beszélnek, hogy ez mégsem siker, hanem a legnagyobb katasztrófa. A migrációs történetnek ez kulcseleme.

A nyugati világban azt látjuk, hogy a migráció hatására a fizetések csökkentek, a lakásárak pedig elkezdtek növekedni.

Az átlagemberek duplán szenvednek a migráció gazdasági hatása miatt. Alacsonyabbak a bérek és még drágább a lakhatás,
ez a legrosszabb az összes elképzelhető forgatókönyv közül. A tömeges migráció tehát nem megoldás a gazdasági problémáinkra."

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.27. 13:49:04

@Öreg tölgy:

Tedd hozzá: ha a kormány ballib lenne, azonnal cserélhető lenne a gázkazán és a villanyóra. Sőt, ha szabad piac lenne diktatúra helyett, a szabad piac láthatatlan keze eleve lecserélné a villanyórát.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.27. 13:49:49

@Mrs. Clayton:

Nyugaton a kutya nem harap, nem ugat, nem kóborol el. Sőt, előre köszön a postásnak.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2018.11.27. 14:57:31

@Öreg tölgy:

A mai magyar munkerőhiány a legjobb dolog ami a rendszerváltás óta történt Magyarországon.
Nem értem, a liberálisok állandóan hápogják hogy a piac majd elintézi, megoldja, mint ahogy minden msát is.
Pont ezt látjuk ma. Drágul a proli, mert hiány van belőle. Mi a probléma?
Bért kell emelni és lesz proli.

Mrs. Clayton 2018.11.27. 17:00:36

@balcán maxval bircaman: ezt nem tudom megerositeni, viszont ket honap utan megtalaltam a bankkartyamat tartalmazo boritekot az eloszobaban a radiatoron. A postas hagyta ott, h ne vesszen el. Csakhogy en a szokasos helyen a foldon kerestem es persze nem talaltam, igy kerhettem ujat. Tanulsag: a mi postasunk meg tul rendes is. Regabben mondjuk a dohanyzo asztalon szokta hagyni a leveleket :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.11.27. 17:51:35

@Horthy Miklós cselédje:
Orulok, hogy igy latod. Akkor szerinted is az EU volt a legjobb dolog, ami Magyarorszaggal tortent? ;)

Mert ugye a konnyu kulfoldi letelepedes miatt vandoroltak el sokan, az utanuk keletkezett munkaerohiany hozta jobb alkupozicioba az ott maradt dolgozokat.

Nagyon szivesen! ;)

2018.11.27. 18:21:40

@Horthy Miklós cselédje:
"Bért kell emelni és lesz proli."
Ezzel egy problema van: mindegy, hogy mennyi bert kap a proli - 20 ezret vagy 300 ezret vagy tobbet - akkor is proli marad. Nincs olyan, hogy jo munkas, rossz munkas, kivalo munkas. Csak proli van, aki az is marad elete vegeig, vegzettsegtol, tehetsegtol, szorgalomtol, stb. fuggetlenul. Genetika? Mémek? Ki tudja.
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.27. 18:37:42

@Mrs. Clayton: Nézd, az a helyzet hogy belefáradtam már ebbe a meddő vitába. Leszarom ki mit gondol, tőlem ugathatnak a kutyák világszerte mindenhol kivéve Magyarországon mert most kiderült hogy OTT nem ugatnak a kutyák én meg cigány vagyok.
Szóval elég volt. Ott rohadjon meg minden dög...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.27. 19:54:27

@Öreg tölgy: Jó zenék. Szeretem a jó zenét. Csak nem hallgatok.

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 15:24:39

@diggerdriver: miért gondolod úgy, hogy a kommentet írót a liberalizmusa predesztinálta hozzászólásának megírására? s mi az amit illiberálisként elvetel a liberalizmusból?
(a kormányt érintő kérdésekbe ne menjünk bele, hisz mindketten tudjuk -fogadd el, hogy én tudom, eddigi posztjaid elolvasása után pedig nálad kétség sem fér hozzá, hogy te is tisztában vagy vele-, az csupán parasztvakítás, felületi máz a primér hatalom- és nyereségvágyon)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.25. 19:56:02

@Sir Bates dö Hól:
Mert tipikus liberális tulajdonság olyanokba belerúgni akik nem ártottak senkinek. Pont ez a bajom a liberalizmussal. A sem embert sem Istent sem családot nem ismerő érték nélküliség.
Semmi köze a kormányhoz sajnálom hogy az illiberális jelzőm a kormány felé taszított egyesek szemében.
Lehetnék unliberális, diszliberális, deliberális, antiliberális nemkívánt rész törlendő.
Ez a mindent mindennel egybemosó buzisimogató nemek közötti határokat elsöprő kritika nélkül befogadó áltoleráns ugyanakkor kirekesztő túltolt liberális ámokfutásból lett elegem.

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 21:29:53

@diggerdriver: erre a választ alaposan át kell gondolnom és szeretnék pontosan fogalmazni.
(nem azonosítalak mo kormányával, s ez izgalmas téma számomra. egyebekben elismerésem a bloghoz, tetszenek írásaid.)

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 15:34:56

@diggerdriver: jobban visszaolvasva a blogon, nekem inkább az jött le, hogy te inkább a suttyó parasztokat (nem osztály vagy réteg meghatározás!) nem viseled el: ha te ezt most illiberálisként definiálod, a te dolgod, akkor engem is illiberálisként határozol meg az általad adott definíció alapján (nyilván rengeteg részletkérdésben homlokegyenest más véleményünk van ennek ellenére természetesen)

Öregesprofesszor 2019.02.11. 09:55:22

Én emberi kapcsolataimat tekintve liberális vagyok, de politikailag konzervatív. Attól amit leírtál nálam is pontosan így nyílik ki az a virtuális bicska. Szerintem nincs baj avval ha valaki liberális a szó eredeti jelentése szerint, a mai politikai liberalizmus meg amúgy is egy meghatározhatatlan rettenetes katyvasz. Jobb ha távol tartod tőle magad.

Másrészt meg én is olvastam egy időben a határátkelőt. Tele van frusztrált, honvágy által gyötört emberekkel akik nem merik bevallani hogy a jobb életért mentek el, azért hagytak itt hazát, családot, barátokat. Okként ki kell találni egy mumust, aki most éppen Orbán. Majdnem 20 évig éltem a nyugati féltekén, tudnék mesélni a honvágyról és hogy mennyivel jobb ott az élet. De nem osztom az észt mert az ilyen blogok tele vannak lelkileg beteg emberekkel, pontosan olyanokkal mint akit leírtál. Nem kell velük foglalkozni. Majd egyszer ők is megtalálják a lelki békéjüket. Maguktól. Ahogyan te is.
süti beállítások módosítása